Un nou hotel de gheață, construit la Bâlea Lac. Decorurile spectaculoase sunt inspirate de capitalele europene

Mihnea Tălău 07.12.2022, 21:00
Un nou hotel de gheață, construit la Bâlea Lac. Decorurile spectaculoase sunt inspirate de capitalele europene

Turism hibernal. Vremea favorabilă a făcut ca lucrările la primele patru module de tip iglu ale noului Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac să fie finalizate. Primii vizitatori de la ”Hotel of Ice Bâlea Lac” sunt aşteptaţi să ajungă în Ajunul Crăciunului.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, pregătit pentru sezonul 2022 – 2023

”Dacă nu apar situaţii excepţionale, în câteva zile se va începe «mobilarea» camerelor cu paturile şi noptierele de gheaţă, apoi se va da startul efectuării decoraţiunilor interioare. Condiţiile meteorologice înregistrate în ultima săptămână au fost bune şi stratul de zapadă suficient de gros pentru a avansa cu lucrările la noul complex de gheaţă. De asemenea, stratul de gheaţă de pe Lacul Bâlea s-a îngroşat până la 30-35 cm, a început tăierea cărămizilor de gheaţă din Lacul Bâlea”, au anunțat realizatorii proiectului de promovare a turismului românesc ”Hotel of Ice Bâlea Lac”.

Planurile referitoare la deschiderea Hotelului de Gheaţă din sezonul 2022 – 2023 rămân neschimbate, primii vizitatori fiind aşteptaţi în Ajunul Crăciunului.

Inaugurarea oficială a acestui obiectiv este programată pentru prima lună a anului viitor, după ce şi Biserica de Gheaţă, cel de-al doilea obiectiv ce va face parte din Complexul Hotel of Ice Bâlea lac, va fi finalizată.

În acest sezon, decoraţiunile interioare ale Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac vor fi realizate de celebrul sculptorul sloven Rismondo Miro, ce va avea alături câţiva colaboratori din România.

Tema aleasă pentru hotelul din acest an este Europa, fiecare cameră urmând a fi botezată după o mare capitală a bătrânului continent. De asemenea, decoraţiunile interioare vor fi inspirate de diverse simboluri ale capitalelor europene.

Piesa de rezistență și imaginea hotelului

Piesa de rezistență a viitorului Hotel de Gheaţă va fi, cu siguranţă, barul ce va fi amenajat în interior. Acesta va fi amenajat într-un patrulater, iar fiecare colț va fi marcat de câte un stâlp impunător de gheaţă. Printr-o procedură inovativă, bazată pe tehnologie laser, în interiorul fiecărui stâlp vor fi realizate imagini cu patru obiective emblematice din Europa (Turnul Eifel – Paris, Turnul televiziunii germane – Berlin, Big Ben – Londra, casele tradiţionale verticale – Amsterdam).

Realizatorii mai spun că holul central al hotelului va găzdui şi un restaurant, cu mese şi scaune de gheaţă, unde vizitatorii vor putea servi diverse preparate culinare pentru a căror prezentare vor fi folosite platouri de gheaţă.

Astfel, în căldarea glaciară a Lacului Bâlea va putea fi vizitat, în această iarnă, cel de-al şaisprezecelea Hotel de Gheaţă, unicul obiectiv de acest fel din partea de sud-est a Europei. Imaginea hotelului, din acest sezon, va fi îndrăgita solistă Paula Seling.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...