Un nou cutremur a zguduit centrul Turciei. Ce magnitudine a avut seismul

Stan Filon, Coteț Alexandru 25.02.2023, 15:43
Un nou cutremur a zguduit centrul Turciei. Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur a zguduit centrul Turciei, în urmă cu scurt timp! Seismografele au înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe Richter!

Un nou cutremur a zguduit centrul Turciei

Seismul din Turcia a avut loc la doar 7 kilometri adâncime și s-a petrecut în regiunea Bor, la ora locală 13: 27, la aproximativ 350 de kilometri vest de regiunea de la graniţa turco-siriană ce a fost devastată recent de un seism foarte puternic.

Înainte de acesta, nu mai puțin de alte 7 cutremure de peste 4 magnitudine au fost înregistrate în Turcia începând de vineri seară, conform Autorităţii turce pentru dezastre (AFAD). Momentan, nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Un nou cutremur a zguduit centrul Turciei
Un nou cutremur a zguduit centrul Turciei

Peste 9.000 de replici, după cutremurul din 6 februarie

Aceste seisme s-au produs la puţin peste două săptămâni după cutremurul devastator produs în sudul Turciei şi soldat cu peste 50.000 de morţi în Turcia şi Siria vecină. Conform ultimului bilanţ, peste 44.000 de oameni au murit doar în Turcia în urma acestui seism.

Specialișitii au anunțat că seismul din 6 februarie a fost urmat de peste 9.000 de replici şi a distrus sau afectat puternic peste 173.000 de clădiri, lăsând peste 2 milioane de oameni fără adăpost, conform datelor autorităţilor turce.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...