Un microbuz cu refugiați din Ucraina implicat într-un accident rutier. Cinci copii se aflau în vehicul

Mihnea Tălău 02.03.2022, 11:48
Un microbuz cu refugiați din Ucraina implicat într-un accident rutier. Cinci copii se aflau în vehicul

Un accident rutier în care a fost implicat un microbuz în care se aflau 11 refugiaţi din Ucraina, a avut loc marți seară, pe DN19 în Județul Bihor, la ieșirea din localitatea Valea lui Mihai spre Curtuișeni.

Accidentul, din fericire, nu a avut urmări deosebite

Microbuzul s-a răsturnat, după ce a lovit în depășire un autoturism, două persoane suferind răni ușoare. Acestea au fost transportate, pentru siguranță, la spital.

În microbuzul care s-a răsturnat se aflau și cinci copii, care din fericire nu au avut de suferit, alegându-se doar cu o sperietură. Refugiații din Ucraina erau în drum spre unul dintre punctele de frontieră cu Ungaria, urmând să părăsească țara.

Potrivit IPJ Bihor, microbuzul s-a angajat în depășirea unui autoturism, dar la revenirea pe banda sa de circulație a acroșat mașina, a derapat şi s-a răsturnat pe marginea șoselei.

În urma accidentului rutier, o femeie de 27 de ani și un bărbat de 32 de ani, ambii pasageri ai microbuzului, au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital, a precizat sursa citată.

Microbuz scolar implicat intr-un accident violent la Cluj. Doi adulti si doi copii au fost raniti Video

Polițiștii continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul rutier.

Până miercuri, 2 martie, au intrat în România 118.461 de refugiați ucraineni

Până miercuri dimineaţă, în România au intrat 118.461 de refugiaţi ucraineni, 46.435 dintre aceştia decizând să rămână în ţara noastră, iar dintre ei aproximativ 18.000 sunt copii, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Ucrainenii aflați în acest moment pe teritoriul României, în număr de aproximativ 47.000 sunt cazați în cea mai mare parte în case particulare sau în hotelurile puse la dispoziție de oameni de afaceri, precum și în casele de vacanță ale unor companii și cămine universitare.

Potrivit legii, fiecare persoană adultă primește 16 lei pe zi pentru hrană și apă. Numai că solidaritatea românilor este una la înălțime, refugiații primind apă și mâncare, gratuit, încă de la intrarea în țară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...