Un medic din Fetești a pierdut lupta cu Covid-19. Vezi povestea Mioarei Neagu!

Daniela Alexandru 17.10.2020, 16:22
Un medic din Fetești a pierdut lupta cu Covid-19. Vezi povestea Mioarei Neagu!

În timp ce unii români încă pun la îndoială existența coronavirusului și nu respectă regulile impuse de autorități, medicii care tratează pacienții bolnavi de Covid-19 mor, la rândul lor, de aceeași boală sau de complicațiile pe care le dă temutul virus. Este și cazul șefei Compartimentului de Primiri Urgențe de la spitalul Anghel Saligny din Fetești, care s-a stins la doar 48 de ani din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19.

Încă un medic răpus de noul coronavirus

Mioara Neagu, medicul care coordona Compartimentul de Primiri Urgențe de la spitalul din Fetești a murit după ce în luna septembrie fusese infectată cu coronavirus. În ciuda faptului că a luptat pentru viața sa și colegii ei au făcut tot posibilul pentru a o salva, organismul nu a mai rezistat și a cedat în fața bolii.

 

Un medic din Fetești a pierdut lupta cu Covid-19
Un medic din Fetești a pierdut lupta cu Covid-19

Mioara Neagu a început să se simtă rău în urmă cu aproximativ o lună, iar de circa două săptămâni fusese transferată la Spitalul Colentina din București, deoarece starea îi era din ce în ce mai gravă. Vineri, corpul ei nu a mai putut rezistat și medicul a decedat.

Colegii săi spun că femeia nu suferea de alte boli. „ Dânsa era singurul medic de urgenţă din Feteşti. Nici nu ştiu ce să vă spun, suntem devastaţi, nu am putut să o salvăm! Este şi mai dureros pentru că era o persoană sănătoasă, nu suferea de nicio afecţiune, poate doar o epuizare provocată de solicitările de la spital”, povesteşte dr. Stelian Barcari, managerul Spitalului Municipal din Feteşti pentru presa locală.

Alte 25 de cadre medicale sunt infectate la Fetești, în timp ce la Slobozia sunt 10 medici şi asistente pozitive

Mioara Neagu și-a dorit să lucreze la spitalul din orașul natal, Fetești, și de accea a refuzat mai multe posturi la Constanța, Slobozia sau București. Tot la Spitalul din Fetești își făcuse și rezidențiatul și se bucura că prinsese un loc chiar acasă. Trupul neînsufleţit al medicului va fi înmormântat la Feteşti săptămâna viitoare, conform regulilor stricte impuse de pandemia cu noul coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe