Un medic de la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”, prins în timp ce opera fără mănuși. ”Normele astea sunt de 50 de ani!”

Diana Radu 21.02.2020, 14:17
Un medic de la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”, prins în timp ce opera fără mănuși. ”Normele astea sunt de 50 de ani!”

Caz revoltător într-o sală de operație de Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”. Un medic a fost prins în timp ce opera fără a respecta nicio normă de igienă în sala de operație. Ba mai mult, cadrul medical nu folosea nici măcar mânuși. Ce riscă medicul în cauză?

Medicul de la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” care operează fără mânuși

Incidentul a avut loc la secția ORL a Spitalului de Copii, iar pe filmările ajunse în mediul online se vede clar faptul că medicul nu poartă mânuși. De asemenea, cadrul medical a intrat în operație cu bijuteriile care, potrivit protocolului, nu au ce căuta în sala de operație. După difuzarea acestor imagini, Nelu Tătaru, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, a anunțat că va fi trimisă Inspecția Sanitară la fața locului, pentru a cerceta cazul.

”Ce mai este de comentat? După ce că nu se respectă procedurile şi protocolul, se pare că nu învăţăm din greşelile altora. DSP a trimis Inspecţia Sanitară la spital, vom aştepta un raport. Când intri în operaţie, obiectele personale rămân într-o căsuţă, o pungă, ceva. Mă refer aici la verighete, ceasuri, etc. Normele astea sunt de peste 50 de ani, nu se intră aşa în blocul operator”, a declarat Nelu Tătaru pentru Antena 3.

medic, operatie, spitalul grigore alexandrescu, fara manusi
Medicul de la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” care operează fără mânuși. Sursă foto: Antena 3

Cât despre sancțiunile pe care le va primi medicul respectiv, Nelu Tătaru a declarat că acestea vor fi ”drastice”, deoarece spune acesta că ar fi vorba despre o neglijență din obișnuință, adică medicul ar opera în mod frecvent fără să respecte protocolul.

”Este vorba despre o neglijenţă venită din obişnuinţă, iar deciziile luate vor fi drastice. Adică după ce vom vedea cum era sala de operaţie, care sunt condiţiile, vom lua decizii. Acolo se riscau infecţii intraspitaliceşti”, a mai spus Nelu Tătaru.

De asemenea, managerul spitalului a demarat o anchetă internă pentru a verifica ce s-a întâmplat cu exactitate în sala de operație. Spitalul Grigore Alexandrescu este unul dintre cele mai mari spitale de copii din ţară, mii de copii din toată ţara venind aici pentru intervenţii. Conducerea spitalului nu a oferit încă un punct de vedere.

Urmăriți Impact.ro și pe