Un mastodont traversează România. Durează trei zile, ce traseu va urma

Badea Violeta 29.05.2022, 14:12
Un mastodont traversează România. Durează trei zile, ce traseu va urma

Anunț important pentru toți șoferii din România! Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, de curând, o informare conform căreia un mastodont traversează țara noastră chiar în aceste momente. Autoritățile avertizează că traficul va fi îngreunat în mai multe județe din România. Iată ce traseu va urma vehiculul uriaș!

Un nou transport agabaritic va traversa țara noastră

Un transport agabaritic care va avea ca destinaţie finală municipiul Medgidia trece prin țara noastră începând cu data de 28 mai. Autorităţile au ținut să-i atenționeze pe șoferi că traficul va fi îngreunat în zilele următoare.

Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că începând de sâmbătă, 28 mai, s-a pus în mișcare au mastodont pe ruta Nădlac II PTF – A1 – A6 – Centura Lugoj – DN6 – Centrua Drobeta Turnu Severin – DN6 – DN56A – DN56 – DN55 – Craiova – DN6 – Centura Caracal – DN6 – DN6F – DN6 – Centrua Bucureşti – DN2 – DN2A – Ţăndărei – DN2A – DC63 – DJ224 – Medgidia.

Transportul este format dintr-un vehicul care transportă o structură metalică. Acesta are lățimea maximă de 5,85 m și se deplasează cu o viteză adaptată condiţiilor de trafic. Potrivit legii, vehiculul nu ar trebui să depășească 70 km/oră.

Un mastodont se deplaseaza spre Medgidia
Un mastodont se deplaseaza spre Medgidia

Convoiul va fi însoţit pe traseu de un echipaj de poliţie rutieră

Poliția Rutieră este cea care va stabili etapele de desfăşurare ale transportulu. De altfel, convoiul va fi însoțit de un echipaj de poliție. Autoritățile anunță, de asemenea, că vehiculul uriaș nu se va deplasa în perioadele şi pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roşu.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție la vederea transportului special, să încetinească și chiar să oprească în afara carosabilului dacă este necesar, pentru a permite trecerea vehiculului.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 şi pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de TWITTER, @CNADNR.

Urmăriți Impact.ro și pe