Un martor cheie aruncă bomba în cazul Caracal! Ce a ieșit la iveală acum despre Dincă și Alexandra

Andrei Cezar 14.07.2020, 13:04

Nepăsarea și lipsa de empatie față de cei din jur pot duce la adevărate tragedii. Un episod necunoscut până acum din cazul Caracal aduce în prim-plan un martor cheie care ar putea schimba cursul anchetei. Un alt taximetrist, coleg cu Dincă, a văzut întreg episodul în care monstrul din Caracal a luat-o pe Alexandra Măceșanu la ocazie, dar nu a declarat nimic atunci pentru că, spune el, ”nu e treaba mea”, potrivit Libertatea.ro.

Un martor cheie aruncă bomba în cazul Caracal

Pe 24 iulie, când Dincă a luat-o pe Alexandra cu mașina la ocazie, un taximetrist a văzut cele întâmplate și i-a recunoscut pe amândoi. Șoferul Daciei Logan se îndrepta spre Caracal. Către ieșirea din Dobrosloveni a văzut cum adolescenta s-a urcat în mașina Renault gri cu geamuri fumurii în spate.

Pentru tânărul șofer nu era nimic suspect, doar o scenă obișnuită a șoferilor de taxi care iau clienți la mica înțelegere.

”Tânărul îl știa pe Dincă că amândoi făceau taximetrie la mica înțelegere cu autoritățile și cu oamenii care aveau nevoie de transport. Iar pe Alexandra a identificat-o după figură și după nume, știa și pe unde stă, pentru că fata de 16 ani ieșea des ”la ocazie”. Taximetriști neoficiali din Caracal își cunosc colegii și clienții.”, potrivit Libertatea.

Cele două mașini merg una în spatele celeilalte o bună bucată de drum. La intersecție, Dincă o ia în dreapta, spre stadion, dig și școală, iar tânărul face stânga, ”spre oraș, acolo aveam treabă”.

În seara aceleiași zile, pentru părinții Alexandrei a început coșmarul. Fiica lor nu a mai ajuns acasă și avea telefonul închis. Au mers la Poliție, iar acolo au fost sfătuiți să facă reclamație a doua zi.

Și cum nici a doua zi Alexandra nu a apărut, părinții ei au mers din nou la secția de poliție, în jurul orei 8 dimineața. De această dată oamenii legii s-au deplasat acasă la familia Măceșanu. La 10:30, când oamenii în uniformă erau acolo, pe numărul mamei sună un bărbat. Necunoscutul se adresează cu ”mamă soacră”, spune că fata va pleca în Anglia și că e bine. Era Dincă, cel care mersese la Craiova, lăsând-o singură în casă pe Alexandra.

La întreaga discuție a asistat și unul dintre polițiștii din Dobrosloveni. Oamenii legii i-au sfătuit pe părinți să mergă mai sus pentru a face reclamația, așa că s-au văzut nevoiți să plece la Caracal.

Un martor cheie aruncă bomba în cazul Caracal! Ce a ieșit la iveală acum despre Dincă și Alexandra
Un martor cheie aruncă bomba în cazul Caracal! Ce a ieșit la iveală acum despre Dincă și Alexandra

Părinții Alexandrei, duși la Caracal de același taximetrist care a văzut scena

Ironia sorții face ca familia Măceșanu să urce exact în Loganul tânărului care văzuse întreaga scenă.

Șoferul aude discuția dintre părinții îngrijorați, care nu știau ce s-a întâmplat cu Alexandra. În timpul cursei spre poliție, deși înțelege că a văzut ceva care se poate lega și poate ajuta la căutarea fetei, bărbatul de la volan nu scoate o vorbă către părinții disperați.

Declarațiile șoferului apar ulterior la dosar. Întrebat de anchetatori de ce nu a spus nimic el a răspuns năucitor: ”Am zis că de ce să mă bag? Nu e treaba mea”.

”Pentru toți cei care cunosc cazul, episodul cu taximetristul a fost, pur și simplu, devastator! Pentru că, în acea dimineață, când el află și tace în mașină, Alexandra era în viață, iar Dincă nu era acasă! Dacă el vorbea, poliția ar fi ajuns în câteva minute în casa unde fata era ținută prizonieră”, au declarat surse judiciare, potrivit Liberatea.

În Codul Penal nu există o prevedere legală care ar putea să-l incrimenze pe șoferul nepăsător.

Urmăriți Impact.ro și pe