Un lider al grupării Jihadul Islamic, eliminat în urma atacurilor israeliene din Fâșia Gaza. Consiliul de Securitate al ONU se reunește luni pentru discuții despre situația din regiune

Stan Filon 07.08.2022, 09:56
Un lider al grupării Jihadul Islamic, eliminat în urma atacurilor israeliene din Fâșia Gaza. Consiliul de Securitate al ONU se reunește luni pentru discuții despre situația din regiune

Au fost atacuri sângeroase ale Israelului în Fâșia Gaza. Operațiunea s-a numit „Zori de zi” și a urmărit uciderea unor lieri ai grupăririi teroriste Jihadul Islamic. Israelienii au anunțat că și-au atins ținta și au eliminat mai mulți lideri ai grupării teroriste, însă sunt și victime colaterale, printre care și șase copii. Palestinienii susțin că alte 215 persoane au fost grav rănite de atacurile aeriene ale Israelului, iar Consiliul de Securitate al ONU urmează să aibă o întâlnire pe această temă.

Un lider al grupării Jihadul Islamic, eliminat de atacurile israeliene

Așadar armata israeliană a anunțat că i-a neutralizat pe liderii ‘militari’ ai grupării Jihadul Islamic din Fâşia Gaza în urma atacurilor aeriene care au făcut în total peste 20 de morţi, inclusiv copii, informează duminică AFP, citată de Agerpres. Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunțat că 24 de persoane, inclusiv şase copii, au murit de vineri în atacurile israeliene în care au fost rănite 215 persoane, bilanţ contrazis însă de autorităţile israeliene.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să discute luni, într-o sesiune cu uşile închise, la New York, despre atacurile aeriene ale Israelului asupra Fâşiei Gaza, conform dpa, în urma solicitărilor formulate sâmbătă de Emiratele Arabe Unite, Irlanda, Franţa, Norvegia şi China, potrivit unor surse diplomatice.

Un lider al gruparii Jihadul Islamic, eliminat de atacurile israeliene
Un lider al gruparii Jihadul Islamic, eliminat de atacurile israeliene

ONU cercetează atacurile Israelului asupra Fâșia Gaza

Operașiunea militară israeliana ‘Zori de zi’ a debutat vineri cu o serie de atacuri aeriene care au vizat Fâşia Gaza şi care au dus la uciderea, printre alţii, a lui Taisir al-Jabari, un lider important al grupării militante Jihadul Islamic palestinian. Militanţii palestinieni nu s-au lăsat mai prejos și au lansat peste 400 de rachete spre teritoriul Israelului, însă nu sunt rapoarte care să vorbească despre eventuale victime din rândul israelienilor, deoarece a fost activat sistemul anti-rachetă, iar proiectilele din Fâșia Gaza a fost interceptate în aer.

Jihadul Islamic palestinian, clasificat ca organizaţie teroristă atât de Uniunea Europeană, cât şi de Statele Unite, are legături strânse cu Iranul, principalul inamic al Israelului. Este a doua cea mai importantă miliţie din Fâşia Gaza, după gruparea militantă Hamas, aflată la guvernare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...