Un Lamborghini Aventador, scos la vânzare de statul român. Cât costă, de fapt, bolidul confiscat

Iancu Andreea 18.03.2021, 21:00
Un Lamborghini Aventador, scos la vânzare de statul român. Cât costă, de fapt, bolidul confiscat

Un bolid de lux, marca Lamborghini a fost scos la vânzare de statul român după ce acesta a ajuns pe lista bunurilor indisponibilizate. Autoritățile au stabilit deja că mașina, un Lamborghini Aventador cu un preț fabulos, urmează să fie scoasă la licitație.

Statul român a scos la vânzare un Lamborghini Aventador

Cererea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a fost admisă de către Tribunalul Galați. Astfel, Agenția urmează să valorifice anticipat un autovehicul Lamborghini Aventador, pe care îl are în administrare. Cu alte cuvinte, un bolid de lux, care în mod normal ajunge la câteva sute de mii de dolari, urmează să fie scos la licitație, potrivit unui comunicat al instituției. ANABI a ajuns în custodia autoturismului după ce Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a stabilit acest lucru. Vehiculul a făcut totodată obiectul de cercetare al infracțiunilor unui grup organizat de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Pe lângă bolidul de lux, mai multe modele de BMW și câteva zeci de litri de motorină au fost, de asemenea, scoase la licitație. Astfel, ANABI ar fi înregistrat o creștere a numărului de cauze în care este sesizată de către procurori și instanțe pentru administrarea și valorificarea mai multor bunuri indisponibilizate în urma proceselor penale. Agenția urmează să scoată la vânzare prin licitații publice: Lamborghini Aventador, Skoda Octavia, BMW 218D, BMW 216D, Volkswagen Passat, BMW 540D Xdrive, precum și 10.608 litri motorină. Valoarea estimată a bunurilor este de aproximativ 2.500.000 euro.

ANAF a scos la licitație mai multe mașini la prețuri modice
ANAF a scos la licitație mai multe mașini la prețuri modice

ANAF a scos la licitație mașini la prețuri neașteptat de mici

Instituția financiară a statului urmează să scoată la licitație mai multe autoturisme de marcă, printre care se numără 41 de modele, care încep cu Dacia Logan și ajung până la Audi A6. Printre autovehiculele pe care ANAF le scoate la licitație se numără și un Seat Alhambra din 1988, care se regăsește pe lista AJFP Tulcea începând cu data de 18 martie. Totodată, printre mașinile licitate de ANAF se numără și un Renault Megane produs în 2017, care a fost scos la vânzare începând cu data de 16 martie, de AJFP Hunedoara.

Totodată, cei care participă la o astfel de licitație pot avea parte de surprize plăcute. Un autoturism marca Volkswagen, model Golf din anul 2005, pornește de la prețul de 1.650 de lei. De asemenea, o altă licitație inedită privește vânzarea unui autobuz. AJFP Botoșani scoate la licitație un autobuz, marca Mercedes, produs în anul 2002, iar valoarea de plecare în cadrul vânzării este de 110.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...