Un IT-ist care este în concediu de 15 ani a dat în judecată compania pentru că nu i-a mărit salariul. De ce spune că este „discriminat”

Stan Filon 15.05.2023, 14:20
Un IT-ist care este în concediu de 15 ani a dat în judecată compania pentru că nu i-a mărit salariul. De ce spune că este „discriminat”

Caz șocant în Marea Britanie, acolo unde un IT-ist aflat în concediu de nu mai puțin de 15 ani și-a chemat angajatorul în instanță pentru că salariul său nu a crescut deloc în toată această perioadă. Bărbatul spune că venitul său nu ține deloc pasul cu inflația!

Un IT-ist care este în concediu de 15 ani a dat în judecată compania pentru că nu i-a mărit salariul

Așadar, un angajat din domeniul IT a dat în judecată compania la care lucrează deoarece salariul său nu a crescut deloc în ultimii 15 ani. Curios este faptul că bărbatul s-a aflat în toată această perioadă în concediu medical, însă este nemulțumit de faptul că venitul său nu ține pasul cu inflația.

Este cazul lui Ian Clifford, care susține că este victimă a discriminării, deoarece IBM, compania la care este angajat, nu i-a majorat deloc salariul în perioada 2008-2023, cât timp a lipsit de la muncă, din motive medicale, potrivit Metro. Bărbatul primește peste 54.000 de lire pe an și are garantat prin contract acest venit până la vârsta de 65 de ani. Asta înseamnă că până atunci va încasa mai mult de 1,5 milioane de lire. Ei bine, bărbatul susține că oferta nu este „suficient de generoasă”, pentru că salariul său nu ține pasul cu inflația.

Un IT-ist care este in concediu de 15 ani a dat in judecata compania pentru ca nu i-a marit salariul
Un IT-ist care este in concediu de 15 ani a dat in judecata compania pentru ca nu i-a marit salariul

Se simte discriminat

Acesta a pornit un proces împotriva IBM, însă un judecător de la Tribunalul din Reading a respins dosarul, pentru că a primit deja un „beneficiu foarte substanțial” și un „tratament favorabil”.

Bărbatul a intrat în concediu medical în septembrie 2008 și, iar în 2013 a făcut o plângere că nu a primit nicio creștere salarială și era nemulțumit și pentru banii primiți pentru zilele de concediu, în ultimii cinci ani. În aprilie 2013, Clifford, care avea peste 30 de ani, a ajuns la un „acord de compromis” cu compania și plângerile sale au fost soluționate prin înscrierea sa în planul pentru persoanele cu handicap al companiei. Potrivit acestui plan, o persoană care nu poate lucra nu este concediată și rămâne în cadrul firmei fără „nicio obligație de a munci”.

Un angajat care beneficiază de acest plan are „dreptul”, până la recuperare, pensionare sau deces, să primească 75% din venitul convenit cu IBM. În cazul lui Clifford, salariul la care s-a înțeles cu compania era de 72.000 de lire, ceea ce înseamnă că după reducerea a 25%, din 2013 trebuia să primească 54.000 de lire.

Ce răspuns a primit din partea instanței

De asemenea, compania i-a plătit 8.685 de lire pentru a soluționa plângerea privind banii pentru zilele de concediu, cu condiția să nu mai depună o nouă plângere din același motiv. Cu toate acestea, el a dat în judecată IBM în februarie 2022, pentru că a fost tratat „nefavorabil”, pentru că nu a beneficiat de creșterea salariului din 2013 sau de dreptul la concediu, comparându-se cu un angajat fără disabilități, care ar fi primit salariul întreg pe perioada concediilor. Acesta s-a plâns în instanță că valoarea salariului scade în timp, „mai ales că inflația este la 10%.”

Cu toate acestea, judecătorul Paul Housego a respins dosarul său, spunând că „angajații activi pot primi creșteri de salariu, dar angajații inactivi nu, este o diferență, dar nu este, în opinia mea, un prejudiciu. Chiar dacă valoarea celor 50.000 de lire sterline pe an s-ar înjumătăți în 30 de ani, este totuși un beneficiu foarte substanțial”, a adăugat judecătorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...