Un hotel important din România, scos la vânzare. Nu se mai găsesc oameni de angajat

Stan Filon 28.02.2022, 13:51
Un hotel important din România, scos la vânzare. Nu se mai găsesc oameni de angajat

Un hotel important din România tocmai ce a fost scos la vânzare! Motivele pentru care afacerea cotată la patru stele a fost scoasă la vânzare sunt mai multe. Pandemia de coronavirus este principalul vinovat, care a alungat clienții, dar și angajații, însă și scumpirile din ultima perioadă au dat o mână de ajutor decisivă pentru luarea acestei decizii. Compania care operează hotelul a emis un comunicat amplu în care explică decizia luată.

Hotel important din România, scos la vânzare

Hotelul Doubletree by Hilton Oradea, clasificat cu 4 stele, aflat în portofoliul companiei SIF Hoteluri, controată aproape integral de SIF Banat-Crișana, va fi scos la vânzare din cauza pandemiei, dar și a majorărilor de prețuri din ultima perioadă. În plus, angajatorul nu mai găsește personal calificat care să lucreze în hotel.

„Pe plan global, pandemia a afectat puternic activitatea economică pe parcursul anilor 2020 – 2021, iar piața hotelieră a fost de departe unul dintre cele mai afectate sectoare. Piața de birouri s-a restrâns ca urmare a unor activități care s-au putut reorienta temporar sau chiar definitiv spre „work from home”, ceea ce a limitat substanțial deplasările în interes de serviciu, afectând toată piața serviciilor ospitalității. Măsurile restrictive au avut un efect extrem de dur în special asupra turismului și, pe măsură ce criza de sănătate s-a adâncit, efectele economice asupra sectorul ospitalier au fost din ce în ce mai mult evidențiate.

Hotel important din Romania, scos la vanzare
Hotel important din Romania, scos la vanzare

Care au fost motivele pentru care hotelul a fost scos la vânzare

Restricțiile extreme de mobilitate și recomandările de evitare călătoriilor de afaceri a condus la un grad de ocupare redus atât la nivelul cazărilor de hotel, cât și la sălile de conferințe respectiv alte locații pentru evenimente corporative. Segmentul de lux a fost cel mai mult afectat în timp ce sejururile de weekend prelungit au devenit mai frecvente însă fără a putea sa contrabalanseze efectele economice negative generate de lipsa turismului extern și de corporate. Unele proiecte hoteliere dintre cele planificate sau în construcție au fost amânate sau anulate, nivelul investițiilor în sectorul hotelier în 2020 a scăzut cu 60% la nivel global și cu 69% la nivel european comparativ cu perioada pre-pandemică”, se arată în propunerea de vânzare.

Evaluarea hotelului Doubletree by Hilton Oradea, care va fi scos la vânzare, urmează să fie efectuată printr-un raport întocmit cu cel mult trei luni anterior agreării prețului tranzacției cu potențialul cumpărător. Grupul hotelier Hilton a afiliat hotelul din Oradea în 2009, după ce a fost investită suma de 15 milioane de euro pentru modernizare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...