Un hocheist de etnie maghiară din Transilvania, discriminat la Budapesta. A fost interzis la meci din cauza locului de naștere

Stan Filon 29.10.2022, 23:49
Un hocheist de etnie maghiară din Transilvania, discriminat la Budapesta. A fost interzis la meci din cauza locului de naștere

Un hocheist de etnie maghiară din Transilvania a fost discriminat la Budapesta. A încercat să meargă la un meci al echipei la care a evoluat și el și pentru care a câștigat titlul după o pauză de 20 de ani, însă ceea ce i s-a întâmplat l-a lăsat cu gura căscată. Și totul din cauza locului său de naștere!

Un hocheist de etnie maghiară din Transilvania, discriminat la Budapesta

Un hocheist de etnie maghiară născut în România a avut parte de surpriza vieții sale! Aron Reisz (27 de ani) este hocheist maghiar, acum cu cetățenie maghiară, născut însă la Miercurea Ciuc. Ei bine, sportivul a fost pur și simplu umilit înaintea meciului dintre Ferencvaros și Gheorgheni, scor 1-5, disputat miercuri, în Erste Liga.

Sportivul care acum evoluează în prima ligă austriacă, la Fehervar AV19, a mers acasă, unde a vrut să asiste alături de tatăl său la meciul susținut de fosta sa echipă, Ferencvaros, împotriva celor de la Gheorghieni. Ei bine, a avut parte de o surpriză tare neplăcută. S-a simțit discriminat de agenții firmei de pază, care au văzut că este născut în România.

Un hocheist de etnie maghiara din Transilvania, discriminat la Budapesta
Un hocheist de etnie maghiara din Transilvania, discriminat la Budapesta

„Atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros faţă de cetăţenii născuţi în Transilvania este rușinoasă”

„Am achiziţionat biletele de intrare online. Voiam să merg cu tatăl meu. Întrucât mă consideram un spectator absolut neutru în acea seară, nici nu m-am gândit să schimb biletele pentru sectorul oaspeților. Totuşi, organizatorii au considerat că aceasta a fost o greşeală. Motivul a fost că sunt născut la Miercurea Ciuc.

Pe cei de la serviciul de pază nu i-a interesat că sunt cetăţean maghiar, cu domiciliu în Ungaria, au spus că prezint risc de securitate din cauza locului de naştere. Şi toate astea, bineînţeles, într-un mod umilitor, au vrut să mă pună să cânt imnul lui Ferencvaros ca să mă lase să intru în sală cu biletul meu valabil.

Ferencvaros nu a avut nicio problemă cu locul de naştere când am câştigat titlul de campion în culorile lor (a fost primul titlu în două decenii). Atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros faţă de cetăţenii născuţi în Transilvania este rușinoasă”, a transmis Aron Reisz printr-o postare pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...