Un grup de români a ocupat ilegal apartamente în Spania și a dat lovitura. Suma uriașă pe care au primit-o ca să le elibereze

Cristian Cojocaru 24.02.2021, 15:10
Un grup de români a ocupat ilegal apartamente în Spania și a dat lovitura. Suma uriașă pe care au primit-o ca să le elibereze

După ce un grup de români a ocupat în mod ilegal mai multe apartamente în Spania, aceștia au dat lovitura primind o sumă considerabilă pentru a le elibera. Românii ocupau clădirea într-un mod abuziv de aproximativ șase ani.

Un grup de români a dat lovitura în Spania

În această săptămână a fost eliberat un bloc de locuințe din Cazid, Spania. În imobil locuiau mai mulți români care ocupau clădirea într-un mod ilegal de mai bine de șase ani. Pe toată această perioadă, în clădire au existat foarte multe scandaluri dar și cazuri de trafic de droguri și prostituție.

Pentru a-i convinge pe locatarii de ocazie să plece, un fond de investiții nord-american a plătit pentru fiecare dintre ei suma de 5.000 de euro. Suma totală plătită se ridică la 100.000 de euro, potrivit Tele Cinco. Proprietatea Coralla de la Bahía a fost ocupată începând cu anul 2015 de mai multe persoane care locuiau ilegal.

Vecinii acestora au trăit cu teamă în tot acest timp din cauza amenințărilor pe care le primeau din parte celor care utilizau stupefiante. Pe lângă acest lucru, se mai pot enumera și reglările de conturi, certurile zilnice dar și cazurile de prostituție. Clădirea a fost ocupată în ultimele luni de către un clan românesc. Acesta controla întreaga locație, închiriind chiar unele dintre locuințe pentru sume cuprinse între 300 și 500 de euro.

Poliția este chemată de multe ori de către proprietarii de drept pentru a-i ajuta să-și elibereze casele
Poliția este chemată de multe ori de către proprietarii de drept pentru a-i ajuta să-și elibereze casele

Au primit cecul și au plecat

Datorită fondului de investiții, locatarii pot trăi acum în liniște. Tot în baza fondului, clădirea urmează a fi dotată cu sisteme de securitate și agenți de pază. Cei care ocupau ilegal clădirea, au plecat la primirea cecurilor de 5.000 de euro fiecare. Această situație nu este una izolată fiind întâlnită și în sudul Spaniei în Andaluzia.

Ocuparea ilegală a caselor a atins cel mai înalt nivel, în condițiile în care peste 2.000 de locuințe sunt în această situație. Proprietarii sunt neputincioși în fața chiriașilor ilegali, de multe ori cerând ajutorul poliției în acest sens. Mai mulți proprietari care s-au întors din Marea Britanie s-au confruntat cu această situație. Astfel, încuietorile erau schimbate sau li s-a răspuns cu violență atunci când au încercat să intre în propriile case.

În această situație s-a regăsit și un britanic împreună cu soția și copilul nou-născut. Aceștia au fost opriți de către ocupanții ilegali de origine română chiar la intrarea în casă. Ulterior, poliția a fost chemată, iar românii au prezentat un document cu ”drept de a locui” acolo, însă s-a dovedit ca acest document să fie unul fals. Românul a plecat din casa pe care o ocupa ilegal înainte ca acest caz să ajungă în instanță. El a primit 1.000 de euro de la proprietar pentru a-și găsi o altă locuință.

Urmăriți Impact.ro și pe