Un grup de muncitori a lăsat cinci județe fără internet timp de jumătate de zi. Explicațiile incidentului: ”Peste 160.000 de conexiuni afectate”

Un grup de muncitori a lăsat cinci județe fără internet timp de jumătate de zi. Explicațiile incidentului: ”Peste 160.000 de conexiuni afectate”

Un grup de muncitori au reușit să lase fără internet cinci județe. Așadar, mai multe județe din nordul țării dintre care Suceava, Bistrița Năsăud, Iași, Botoșani și Neamț nu au avut acces la internet și telefonie fixă.

Cinci județe au rămas fără internet din cauza unor muncitori

Ieri, mai multe județe din nordul României au avut de-a face cu o pană majoră de internet dar și telefonie fixă. Astfel, telecomunicațiile în cinci județe au fost întrerupe pentru mai multe ore. ANCOM a informat ce anume a cauzat pana de ieri și totodată a afirmat că două fibre optice de pe ruta Vatra Dornei – Bistrița, Brașov – Bacău, au fost secționate de un grup de muncitori, astfel că peste 160.000 de români au stat 10 ore fără internet.

“Incidentul a fost provocat de secționarea a două cabluri de fibră optică pe rutele Vatra Dornei – Bistrița, respectiv Brașov – Bacău, ca urmare a unor lucrări desfăşurate de terţi, respectiv ca urmare a unui accident. Drept consecință, furnizarea serviciilor de internet fix şi telefonie fixă a fost întreruptă la nivelul a 5 judeţe (Suceava, Bistrița Năsăud, Iași, Botoșani, Neamț). Incidentul a afectat peste 160.000 conexiuni”, au afirmat reprezentanții ANCOM.

Conexiunea pe ruta Vatra Dornei – Bistrița a reușit să fie restabilită după aproximativ trei ore de la producerea acestui eveniment neplăcut. Serviviile au redevenit disponibile doar pentru o parte dintre localitățile afectate de pana majoră. În jurul orei 00:43, serviciile au fost restabilite complet în toate județele.

In luna februarie, abonatii Digi au avut de-a face cu o pana de internet vreme de 15 minute
In luna februarie, abonatii Digi au avut de-a face cu o pana de internet vreme de 15 minute

Digi a avut de-a face cu o situație similară

În luna februarie a acestui an, abonații Digi au avut de-a face cu o pană de internet pentru o durată de aproximativ 10-15 minute, timp în care conexiunea suferea fluctuații, în jurul orei 21:50, atunci când majoritatea cetățenilor sunt acasă. Această problemă a persistat la nivelul întregii țări, iar oamenii au dat vina inițial pe dispozitive.

Totuși, se pare că problema era la furnizorul de servicii, Digi. Tehnicienii au reușit însă să se miște destul de repede, având în vedere că în aproximativ 15 minute, problema a fost remediată. Această pană s-a resimțit în mod diferit în regiunile țării. Astfel, în sectorul 6 al Capitalei, internetul nu a fost disponibil pentru o perioadă de 2-3 minute, însă performanța a lăsat de dorit vreme de 10 minute, viteza internetului fiind una extrem de slabă.

Locuitorii din Bucureși, Iași, Tulcea, Târgoviște, Cluj, Oradea, Arad, Timișoara, Brașov și Craiova au putut simți această lipsă a conexiunii timp de 15 minute. Reprezentanții Digi nu au venit cu explicații, însă pana nu a fost de lungă durată. Totuși este bine că acest lucru nu s-a întâmplat în timpul zilei, atunci când majoritatea oamenilor au o nevoie disperată de internet, având în vedere că pandemia a obligat foarte multe companii să adopte telemunca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI