Un fotbalist român a debutat la Cupa Mondială din Qatar. Cum a fost posibil, pentru ce națională joacă

Beatrice Dumitru 26.11.2022, 20:31
Un fotbalist român a debutat la Cupa Mondială din Qatar. Cum a fost posibil, pentru ce națională joacă

Naționala de fotbal a României nu s-a mai calificat la un Campionat Modial de 24 de ani, din 1998, când „Generația de Aur” era eliminată în optimi de Croația. Cu toate acestea, la turneul final din Qatar un fotbalist român s-a aflat pe teren la unul dintre meciuri, iar naționala sa a câștigat partida.

Fotbalistul român prezent la Campionatul Mondial

Un fobalist român a jucat în meciul dintre Tunsia și Australia de la Campionatul Mondial din Qatar, în etapa a doua a grupei D, din care mai fac parte Franța și Danemarca. Naționala de la Atipozi s-a impus cu scorul de 1-0.

Pe teren la acest duel s-a aflat și Ajdin Hrustic (26 de ani), un fotbalist care joacă pentru echipa națională a Australiei și care are cetățenie română. Mijlocașul ofensiv, care poartă tricoul cu numărul 10, a fost trimis pe teren în minutul 64, în locul lui McGree.

Un fotbalist român a debutat la Cupa Mondială din Qatar. Cum a fost posibil, pentru ce națională joacă
Ajdin Hrustic, fotbalistul cu cetățenie română. Sursa foto: Instagram

De ce a ales fotbalistul naționala Australiei

Ajdin Hrustic s-a născut pe 5 iulie 1996, la Dandenong, Australia, din tată bosniac și mamă româncă, acesta având triplă cetățenie. Pe lângă cea australiană, el le deține și pe cele ale părinților săi, însă a ales să reprezinte țara de la Antipozi. Acesta a spus că a decis să joace pentru echipa națională a Australiei după ce, în perioada în care evolua pentru juniorii lui Schalke 04, s-a simțit ignorat de federațiile Bosniei și României.

Ajdin Hrustic joacă în Italia, la Hellas Verona, echipă la care a ajuns pe 1 septembrie 2022 și este cotat de site-urile de specialitate la 1,8 milioane de euro. Acesta a adunat 20 de prezențe în tricoul naționalei Australiei și trei goluri, pentru care a debutat pe 13 iunie 2017 într-un meci amical pierdu Brazilia, pierdut cu scorul de 0-4, pe „Melbourne Cricket Groun” în fața a 49.874 de specatori.

Jucătorul a început fotbalul la juniorii lui AKA Australia, iar pe parcursul carierei a mai evoluat penttru Schalke 04 U17 și U19, Gron./Cam. U19, Groningen U21, FC Groningen și E. Frankfurt. Cu echipa germană, Ajdin Hrustic a câștigat Europa League în acest an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...