Un fotbalist important se retrage din naționala României la doar 31 de ani. Anunțul făcut în această dimineață

Un fotbalist important se retrage din naționala României la doar 31 de ani. Anunțul făcut în această dimineață

Un fotbalist important a decis să se retragă la doar 31 de ani din naționala României. Anunțul a fost făcut în această dimineață, iar fotbalistul a transmis un mesaj fanilor echipei naționale.

Mesajul transmis de fotbalistul care se retrage din naționala României la doar 31 de ani

La doar 31 de ani, un fotbalist important a decis să se retragă din naționala României. Dar nu oricum, ci adresându-se printr-un mesaj emoționant suporterilor echipei naționale, dar și colegilor de echipă și staff-urilor tehnice cu care a lucrat la prima reprezentativă. Silviu Lung jr. a emoționat cu mesajul său.

„Dragi suporteri, coechipieri și membri ai staff-ului echipei naționale,

Am petrecut 11 ani minunați la echipa națională, am avut colegi de excepție și selecționeri care m-au prețuit, bucurându-mă de afecțiunea suporterilor noștri minunați. Am răspuns cu drag fiecărei convocări și am venit cu bucurie la lot. România a avut mereu portari de valoare, tradiție care cu siguranță va continua și în anii ce urmează.

A fost mai bine de un deceniu în care m-am bucurat de atmosfera frumoasă din sânul echipei naționale și vă mulțumesc tuturor pentru lucrurile pe care le-am învățat și pentru prietenia cu care m-ați înconjurat mereu.

Cuvintele sunt prea puține să îmi exprim recunoștința pentru fiecare dintre voi, suporteri, colegi de echipă, membrii ai staff-urilor tehnice și administrative. Am câștigat prieteni adevărați la echipa națională și în Federația Română de Fotbal, cu care mă mândresc.

Voi rămâne totdeauna cu inima aproape de cea mai frumoasă echipă din lume: ROMÂNIA!“

 

Un fotbalist important se retrage din naționala României la doar 31 de ani. Anunțul făcut în această dimineață

Retragere la 31 de ani, aprecieri de la conducerea FRF

Născut la 4 iunie 1989, la Craiova, Silviu Lung jr. a debutat pentru Universitatea Craiova în Liga I pe 12 aprilie 2008 într-un meci terminat la egalitate împotriva echipei Oțelul Galați. După dezafilierea Universității Craiova din 2011, s-a transferat la Astra Giurgiu, echipă cu care a jucat în preliminariile UEFA Europa League 2013-2014.

Fotbalistul a primit aprecieri din partea Federației Române de Fotbal, care i-a adresat mulțumiri pentru contribuția sa la echipa națională.

„Silviu a apărat de 3 ori poarta primei reprezentative, fiind în schimb o prezență constantă în lotul României, un exemplu de profesionalism și seriozitate. Echipa națională și Federația Română de Fotbal îi mulțumesc și îi urează mult succes în cariera viitoare la nivel de club!”, a precizat FRF pe site-ul oficial.

Un fotbalist important se retrage din naționala României la doar 31 de ani. Anunțul făcut în această dimineață

Silviu Lung s-a remarcat în Turcia

Cotat la 1 milion de euro,  fostul portar al Astrei Giurgiu a fost la înălțime în sezonul 2019/2020 și a excelat la capitolul parade în timpul meciurilor. I-a surclasat pe toți ceilalți portari din campionatul Turciei. Portarul român care se retrage din echipa națională la doar 31 de ani a reușit 123 de intervenții în cele 29 de meciuri disputate în sezonul recent încheiat. A primit și banderola de căpitan de la antrenorul Robert Prosinečki.

Le-a dat clasă celorlalți goalkeeperi din SuperLig și a fost „number one” detașat în clasamentul paradelor. Silviu Lung jr. i-a depăşit la acest capitol pe Uğurcan Çakır (Trabzon, 114) şi pe Fabien Farnolle (Malatya). Uruguayanul Fernando Muslera, portarul multiplei campioane Galatasaray este abia al optulea în această ierarhie.

Românul care se retrage din echipa națională la doar 31 de ani, a încasat totuși cam multe goluri, 55, dintre care cinci au fost într-un singur meci (5-1 pentru Kasimpașa, pe 8 martie 2020).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI