Un fost parlamentar român a afișat un comportament necuvenit după ce a fost oprit în trafic de oamenii legii: „Dacă nu ai auzit de mine, o să auzi“

Elena Avramescu 14.05.2021, 13:52
Un fost parlamentar român a afișat un comportament necuvenit după ce a fost oprit în trafic de oamenii legii: „Dacă nu ai auzit de mine, o să auzi“

Un fost parlamentar român, comportament necuvenit. De curând, au fost făcute publice în mediul virtual mai multe imagini de la un incident ce a avut loc pe un drum naţional din Gorj. Încidentul s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an şi jumătate, între fostul parlamentar PNL Dan Ilie Morega şi un agent de poliţie, care a decis să-l oprească în trafic pentru o simplă verificare de rutină, după ce a văzut că nu purta centura de siguranţă.

Un fost parlamentar român a afișat un comportament necuvenit

Astfel că în imaginile surprinse de camera video purtată de oamenii legii se vede clar cum Dan Ilie Morega, care înainte de anul 1989 a fost preşedintele Cooperaţiei din Gorj, este extremd e supărat din cauza faptului că a fost oprit de poliţist.

„Dacă nu ai auzit de mine, o să auzi“, i-a spus poliţistului, după care care îl întreabă: „Sunteţi de la noi, de la Padeş?“. „Sunt din Patagonia. (…) Ai cinci luni de când eşti la Padeş şi nu mă ştii?“. „Nu ştiu dacă d-voastră mă ştiţi pe mine“, i-a replicat poliţistul.

În acel moment, Dan Ilie Morega începe să se enerveze: „E culmea. Eu să te cunosc pe tine“. „Păi şi eu de unde să vă cunosc pe d-voastră?“. „Pentru că sunt o personalitate. Am fost prefectul judeţului, am fost parlamentar!. (…) Mi-ai făcut un milion de nervi“.

După ce polițistul l-a întrebat de ce nu a purtat centura de siguranţă, Morega îî spune că a dat-o jos acum iar după care recunoaşte că nu a purtat-o deloc. În acel moment polițistul îi spune că îi va întocmi un avertisment scris, dar Morega îl roagă să nu-l mai completeze: „Nu pot, domnule, să vă las să plecaţi ca şi când nu v-aş fi oprit. Extrem de nervos, Morega primeşte procesul-verbal, dar după aceea îl mototoleşte şi îl aruncă pe jos.

Un fost parlamentar roman a afisat un comportament necuvenit
Dan Ilie Morega

Imediat după incident, Morega a avut mai multe reacţii nejustificate la adresa agentului de poliţie, susținând că a primit o sesizare din partea unui locuitor din Padeş, demonstrând că poliţistul Răzvan Ghiţulescu ar fi efectuat un control abuziv asupra unei familii din comuna Padeş, fiind zona unde activa. Pe lângă asa, Morega a mai spus că poliţistul a folosit armamentul din dotare în mod nejustificat.

Din păcate, acelaşi poliţist pe care l-am reclamat la comandantul IPJ Gorj, Decebal Drăghiea, în urmă cu aproape un an, a comis-o grav. Îi spuneam domnului comandant că a repartizat la postul de poliţie din Padeş, un tânăr poliţist din Godineşti, pe Ghiţulescu Răzvan, care în loc să se ocupe în mod corespunzător de comună şi să prevină o serie întreagă de încălcări ale legii, el însuşi comite abuzuri. Degeaba am discutat însă cu şeful poliţiei judeţene că acesta.

Doresc să-i atrag atenţia domnului Drăghiea foarte sever, înainte de a-l informa pe ministrul MAI, să fie om de comandă, un conducător de comandă a unei instituţii de forţă care are un număr impresionant de tineri ce au absolvit şcoala de poliţie la apelul de seară, trei sau şase luni. Poliţia le-a dat pistoale, legitimaţie şi încadrarea respectivă ca să îşi facă datoria şi să prevină încălcarea legii. Nicidecum să încalce legea, aceşti poliţişti să fie nişte abuzivi şi, mai mult, sa aibă probleme cu justiţia, a spus Dan Ilie Morega pentru gorjeanul.ro

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...