Un fost jucător de la Steaua a ajuns milionar după ce a câștigat procesul cu fosta echipă. Ce a făcut cu suma uriașă

Andrei Cezar, Alexandru Teodorescu 22.12.2021, 15:06

Habib Habibou, fost jucător al Stelei (în prezent FCSB), a ajuns milionar după ce a câștigat procesul cu fosta echipă. Atacantul, care în prezent este liber de contract, își dorește ca o bună parte din milioanele câștigate să o folosească la acte de binefacere. Iată ce sumă impresionantă a câștigat fotbalistul și ce a facut cu banii.

Fostul jucător al Stelei a devenit milionar după ce a câștigat procesul cu fosta echipă

Habib Habibou (34 de ani) a evoluat la Steaua (actuala FCSB) în perioada ianuarie-iunie 2008. El a jucat pentru roș-albaștri în 8 partide și a înscris un gol. Spre sfârșitul carierei, mai exact în 2017, atacantul din Republica Central-Africană a semnat cu echipa Qatar SC un contract valabil pentru o perioadă de doi ani. Habibou a fost însă demis după doar un an, iar jucătorul și-a căutat dreptatea în instanță.

El a cerut clubului său să îi plătescă și cel de-al doilea an de contract, iar după doi ani de proces a avut câștig de cauză. Astfel, Habibou a primit de la Qatar SC suma de 3.2 milioane de euro, aferentă ultimului an de contract.

Autoritățile FIFA mi-au dat dreptate în procesul cu fostul meu club, care nu-mi plătise cel de-al doilea an de contract. Tocmai am primit 3.2 milioane de euro pentru nerespectarea înțelegerii.”, a spus fostul atacant al Stelei.

Un fost jucator de la Steaua a ajuns milionar dupa ce a castigat procesul cu fosta echipa. Ce a facut cu suma uriasa

Habibou va folosi banii pentru ajutorarea copiilor aflați în nevoie

Habib Habibou nu vrea să păstreze banii câștigați de la fostul său club. O mare parte din sumă va fi folosită pentru un „proiect major de binefacere”. El a înființat o fundație care îi poartă numele și se ocupă cu ajutorarea copiilor fără părinți sau bolnavi.

Sunt vești bune după atâția ani de procese. Deja am câștigat destui bani din fotbal pentru a duce un trai liniștit, iar din acest motiv o mare parte din acești bani vor fi dedicați unui proiect major de binefacere. O parte din bani vor merge către cei defavorirazați.

Mi-am înființat o fundație („Fundația Habibou”), care îi ajută copiii orfani și pe cei bolnavi. E un proiect aproape de inimă. Odată cu această criză în sănătate (pandemia de coronavirus) sunt și mai mulți oameni care au nevoie de ajutor. În ultima perioadă am făcut livrări de mâncare și îmbrăcăminte în Africa în valoare de 100.000 de euro. Mi-am dorit mereu să ajut și voi continua să fac asta”, a spus Habib Habibou.

Habibou este în prezent liber de contract, după ce a rupt înțelegerea cu Poli Iași, în vara lui 2020. Atacantul a plecat cu scandal de la gruparea din Moldova și a fost acționat în judecată ulterior de oficialii ieșeni după ce i-a acuzat pe aceștia de rele tratamente.

Urmăriți Impact.ro și pe