Un fost coleg cu Vladimir Putin face dezvăluiri despre liderul rus. A fost declarat inapt: „Au avut dreptate”

Ioana Bucur 12.03.2022, 14:58
Un fost coleg cu Vladimir Putin face dezvăluiri despre liderul rus. A fost declarat inapt: „Au avut dreptate”

În cele 17 zile de la începutul invaziei Ucrainei, Vladimir Putin a devenit cel mai temut și detestat om al lumii. O serie de mărturisiri din tinerețea sa a oferit o radiografie interesantă a liderului de la Kremlin. Un fost coleg cu Vladimir Putin, cel care a fost martorul unui mare eșec în viața președintelu rus, face dezvăluiri neașteptate despre acesta. Când și cine l-a declarat inapt: „Iată că nu s-a înșelat”.

Un fost coleg cu Vladimir Putin dezvăluie marele eșec al liderului de la Kremlin

Vladimir Putin a fost mereu unul dintre cei mai controversați șefi de stat ai lumii. O prezență impunătoare, cu un trecut învăluit, în mare parte, în mister, cel care a adus, în ultimele zile, războiul în Europa a fost „dat de gol” de un fost coleg de la academia de contra-spionaj.

Serghei Jirnov este și el un fost spion rus ce a activat în KGB, refugiat în Franța de la începutul anilor ’90. Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Le Figaro, el a spus că Putin i-a fost coleg la academia rusă de contra-spionaj. El a dezvăluit că actualul lider de la Kremlin a fost declarat inapt de Institutul Andropov din Moscova, care pregătea elita spionajului rus, după ce a urmat cursurile timp de un an.

„La finalul acestui an de studiu, instructorii l-au declarat inapt, fiind considerat incapabil să evalueze corect deciziile pe care le lua și consecințele acestor decizii asupra sa și asupra KGB.

A fost retrimis la Leningrad (actualul Sankt Petersburg – n.red.), înainte de a fi trimis în Republica Democrată Germană, și a fost ofițer de legătură într-un oraș de provincie. Pentru noi, spionii din KGB, acesta era un post fără importanță. (…)

Iată că principiul lui Peter s-a verificat în toată splendoarea sa: locotenent-colonelul Putin și-a atins limita competențelor. Măcar o dată, spionajul rus nu s-a înșelat”, a declarat pentru Le Figaro fostul spion Serghei Jirnov.

Un fost coleg cu Vladimir Putin face dezvăluiri despre liderul rus. A fost declarat inapt „Au avut dreptate”
Serghei Jirnov

„Incapabil să evalueze corect deciziile pe care le lua și consecințele acestor decizii asupra sa și asupra KGB”

Ceea ce au observat instructorii de la Institutul Andropov la Vladimir Putin, că este „incapabil să evalueze corect deciziile pe care le lua și consecințele acestor decizii asupra sa și asupra KGB”, pare o temă cât se poate de actuală.

Jirnov a mai spus că instrucția pe care a făcut-o la KGB a fost, de fapt, baza pe care și-a construit Putin cariera politică, fiind perioada în care și-a creat garda de apropiați care l-a ajutat să preia puterea totală.

Fostul spion KGB s-a stabilit în Franța la începutul anilor ’90. El este autorul mai multor cărți în care face dezvăluiri despre spionajul sovietic și este invitat periodic de presă să comenteze chestiuni legate de țara sa natală.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...