Un fost căpitan din Liga 1 a ajuns brancardier și este marcat de dramele COVID. „Mă uit la fiecare ca la fratele meu”. Unde a negociat cu Mircea Lucescu și de ce a renunțat la fotbal

Sorin Barbu 18.03.2022, 12:15

Playsport a publicat povestea emoționantă a unui fost fotbalist din Liga 1 care a ajuns brancardier la spital. Mircea Ciorea a fost căpitan la formația Astra și a avut oferte de la Dinamo și Steaua, iar Mircea Lucescu a negociat cu el transferul la Rapid. O accidentare cumplită i-a pus capăt carierei de fotbalist. Acum este brancardier la un spital din Hunedoara și a fost marcat de dramele pe care le-a adus pandemia de coronavirus.

Fost căpitan de la Astra, în linia întâi împotriva COVID-19

În anul 1998, Astra Ploiești a promovat în prima ligă. Din echipă făceau parte Pompiliu Stoica, Florentin Dumitru, frații Dăscălescu, iar pe bancă se afla Gabi Stan. Formația din Ploiești îl avea în atac pe Mircea Ciorea, eroul povestirii din playsport.ro. După trei ani buni la Astra a avut oferte de la Dinamo, Steaua și Rapid. Mircea Lucescu a insistat să-l transfere la formația din Giulești și s-a întâlnit cu el, în secret, într-o gară din Ploiești.

„A vrut foarte mult să mă ia la Rapid, care, în țară, era clar prima mea opțiune. Mă suna și Lobonț cu insistență să mă convingă.

Aveam pe masă un contract de 25.000 de dolari, plus o creștere garantată cu încă 5.000 de dolari la fiecare convocare la națională, dacă aș fi intrat în circuitul lotului”, își amintește Ciorea, în interviul din playsport.

Marcat de dramele din pandemie

Transferul pe bani mulți s-a risipit după ce Jean Barbu i-a rupt piciorul. Au urmat operații grele, dar nu a reușit să-și revină complet. A jucat la echipe din ligile inferioare din România și chiar din Spania și s-a retras după ce medicii i-au descoperit o hernie de disc.

Acum lucrează ca brancardier la spitalul de urgență din Hunedoara. S-a angajat acum cinci ani în urma unui concurs, iar pandemia de COVID-19 l-a prins în „prima linie”.

„Am stat în mijlocul furtunii. Am trăit luni de coșmar, am văzut cum se petrec tragedii sub ochii mei, dar și miracole cu oameni cărora le revenea zâmbetul pe buze după zile de pendulare între viață și moarte. Am avut prieteni care s-au dus, săracii!

Am înțeles repede că nu e o farsă, o conspirație, m-am vaccinat, am trecut și eu prin boală, cu o fază mai ușoară. Am realizat că o singură zi dacă întârzii când ai probleme te poate costa foarte scump”, își amintește fostul fotbalist.

Își amintește că anii din perioada pandemiei de COVID-19 au fost foarte dificili. Dramele oamenilor l-au marcat foarte tare și nu le poate uita.

„Nu-mi ies din minte imagini cu pacienți care ne rugau cu glasul stins să-i ajutăm. Am muncit într-un ritm infernal, pe ture de 12 ore cu 24 sau de 24 de ore cu 48, de-a lungul cărora se întâmpla uneori să n-am timp nici să mănânc bucata de pâine cu salam din geantă.  Mă uitam la fiecare ca la fratele meu, la părintele meu.

Din cauza combinezoanelor, nici măcar nu ne recunoșteam între colegi decât dacă ne auzeam glasurile. Nu mi-a fost deloc ușor, dar felul meu de a fi, un spirit mai tare, cultivat și în fotbal, m-a împins de la spate fără să capotez”, a mai spus Ciorea.

Lui Mircea Ciorea îi lipsește fotbalul și a recunoscut că i-ar plăcea să lucreze pe postul de director sportiv la Corvinul Hunedoara.

Urmăriți Impact.ro și pe