Un fost campion mondial la șah vrea să schimbe steagul Rusiei. Ce culori ar urma să aibă

Andra Daoud 12.04.2022, 20:28
Un fost campion mondial la șah vrea să schimbe steagul Rusiei. Ce culori ar urma să aibă

Garry Kasparov, fost mare campion la șah și unul dintre contestatarii regimului lui Vladimir Putin, a declarat că vrea să schimbe steagul Rusiei, pentru a arăta oamenilor și cealaltă față a țării. Fostul șahist susține o mișcare pornită în alte părți ale lumii și care vizează eliminarea culorii roșii de pe drapel. Cum ar urma să arate steagul Rusiei și ce a transmis Kasparov.

Un fost campion mondial la șah vrea să schimbe steagul Rusiei

Garry Kasparov și-a anunțat intenția de a se alătura inițiativei ce vizează îndepărtarea culorii roșii de pe steagul Rusiei. Fostul campion mondial la șah este stabilit la New York și este un contestatar foarte vocal al regimului lui Vladimir Putin. Recent, șahistul a declarat că steagul Rusiei, cum îl știm astăzi, nu ar mai trebui să arate așa:

Viața mea personală a rămas aceeași. Locuiesc în New York, doar că acum aloc foarte mult timp prezen­ței în presa americană și europeană, ucraineană, care este prioritară pentru mine. Caut zilnic soluții cu colegii și cu prietenii mei să-i ajutăm pe ucraineni, fie că e vorba de sprijin politic, financiar, mediatic.

În același timp, mă gândesc la viitor. Vedeți în spatele meu drapelul ucrainean și pe cel rusesc, pe cel rusesc cum ar trebui să fie în viitor, fără roșu, arborat deja în orașele lumii de pacifiști și antiputiniști. Credem că vii­torul drapel al Rusiei nu mai trebuie să aibă niciun pic de roșu (nicio urmă de sânge) pe el.”, a spus Kasparov.

Kasparov vrea să schimbe percepția despre Rusia în lume

Imaginea Rusiei are de suferit în ultimele luni, în urma invadării Ucrainei. Tocmai de aceea, fostul campion mondial la șah și-a propus să „spele” imaginea Rusiei în lume și să le arate tuturor că nu este cazul să pună semnul egal între Rusia și acțiunile lui Vladimir Putin.

Alături de ruși care gândesc ca mine, acum mă implic în direc­ția creării unei repre­zen­tări alternative a Rusiei în lume. Este foarte important să spunem că Rusia nu este Putin. Sunt milioane de ruși în dias­poră și este important să ne unim și să arătăm că Rusia merită un loc în rândul țărilor civilizate.

Nu știm ce se va întâmpla când regimul lui Putin se va prăbuși – și am spus când, nu dacă. Vom face tot ce putem pentru a apăra numele țării noastre, care a fost groaznic pătat de Putin și ai săi. De aceea în­depărtarea oricărei urme de sânge de pe steagul nostru este obligatorie”, a mai spus Kasparov, potrivit New Money.

Garry Kasparov este un fost campion mondial la șah, care a câștigat numeroase competiții importante de-a lungul carierei. În 2005 s-a retras din lumea șahului și s-a dedicat politicii și scrisului. El este șeful opoziției din Rusia, fiind desemnat candidat al mișcării de opoziție „O altă Rusie” la alegerile prezidențiale din 2008.

Urmăriți Impact.ro și pe