Un elev din Constanța, admis la Universitatea Harvard, cu o bursă integrală. Cine este tânărul care a impresionat pe toată lumea

Ioana Constantin 22.04.2021, 18:32
Un elev din Constanța, admis la Universitatea Harvard, cu o bursă integrală. Cine este tânărul care a impresionat pe toată lumea

Un elev din Constanța, admis la Universitatea Harvard. Este vorba despre un elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, care a fost admis la Harvard cu o bursă integrală din partea prestigioasei instituţii de învăţământ. Harvard este cea mai veche şi cea mai titrată universitate din Statele Unite, iar constănțeanul Darius Mărdaru i-a impresionat pe profesorii de-acolo cu palmaresul său: multiplu medaliat la olimpiade naţionale şi internaţionale.

Un elev din Constanța, admis la Universitatea Harvard

Darius Mărdaru are 18 ani și a intrat in Topul exclusivist al elevilor acceptați la Universitatea Harvard. E foarte greu să intri acolo, pentru că este foarte dificil să îi convingi pe americani că locul tău este la Harvard. Cei care reuşesc la Harvard sunt cu adevărat excepţionali pe toate planurile: au obţinut note foarte bune în scoala si la olimpiade internaționale, au scrisori de recomandare foarte convingătoare, scriu eseuri originale într-un mod sincer şi concis şi se prezintă impecabil la interviul final pentru admitere. În cele din urma, banii reprezintă ultimul obstacol.

Încă din clasa a IX-a, ascensiunea lui Darius a fost constantă, el câștigând în fiecare an premii și medalii strălucite la competiţii naţionale și internaţionale. Astfel vom aminti: două calificări în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului; o calificare în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori; Premiul 1 și medalie de aur la Olimpiada Naţională de Chimie în 2018; medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (IJSO) 2017, Olanda și medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului (IESO) 2019, Coreea de Sud.

Să merg la Harvard nu mi-am dorit din copilărie, pentru că n-am știut că există Harvard, și-apoi când am auzit m-am gândit că este ceva mult prea greu de atins. Sunt foarte multe date pe care nu le cunoști, nu prea știi ce caută comisia care te admite. Se uită la foarte multe lucruri: la tine ca om, la realizarile tale, cu ce ți-ai ocupat timpul în vremea liceului. La Harvard este… mi-a venit scrisoarea financiară și-am avut de platit 85.ooo $ în primul an. După ce te admit ei lucreaza cu tine ca să poți să-ți permiți tot și cu mine au decis că ei o să-mi acopere toate costurile, a spus elevul Darius Mărdaru.

Un elev din Constanta, admis la Universitatea Harvard
Elev din Constanta, admis la Universitatea Harvard

Printre cele mai cunoscute figuri internaţionale care au trecut pe la Harvard se numără John F. Kennedy, preşedintele american Barack Obama sau secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Mă bucur c-a reușit, merită din plin. Este un elev foarte ambițios, cu un potențial cu o putere de muncă extraordinară, a spus și Monica Dumitru, profesoară de chimie.

A fost acceptat la Universităţile Columbia și Harvard cu bursă integrală la ambele, la Columbia oferindu-i-se și titlul de tânăr cercetător, un program de cercetare în știinţe pentru cei mai promiţători studenţi care au arătat determinare, pasiune și sete de cunoaștere. Programul este dedicat exclusiv studenţilor pe care Universitatea Columbia îi consideră ca fiind de excelenţă. Darius a decis să aleagă Universitatea Harvard, care, pentru el, reprezintă tot ce și-ar fi putut dori vreodată: elita mondială. Liceul Mircea din Constanța are cu ce se mândri.

Performanța lui pe lângă cea olimpică, aceea de-a fi acceptat la două mari unviersități americane dintre care el alege Harvardul. Este capul de afiș al acestui an, a declarat Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța.

Pe viitor, Darius își dorește să se specializeze în știinţele pământului și știinţe planetare asociate cu chimie, dar și neuroștiinţele, biochimia și biologia moleculară îi surâd. Personalitate plurivalentă, nu exclude nici specializări interdisciplinare, cum ar fi geobiologia, geochimia sau paleobiologia.

Un elev din Constanta, admis la Universitatea Harvard
Un elev din Constanta, admis la Universitatea Harvard
Urmăriți Impact.ro și pe