Un director din București și-a devalizat propria bancă. A furat zeci de mii de euro înainte să fie descoperit

Ana Ionescu 16.06.2021, 16:22
Un director din București și-a devalizat propria bancă. A furat zeci de mii de euro înainte să fie descoperit

Un director de bancă cu obiceiuri neortodoxe, descoperit în Capitală. Bărbatul, aflat la conducerea unei sucursale bancare din București, a reușit să fure zeci de mii de euro, până să fie descoperit.

Câţi bani a furat directorul de bancă în doar câteva luni

Directorul unei bănci din București este cercetat pentru furt, fiind suspectat că și-a devalizat propria bancă. Polițiștii au început o anchetă pentru a afla cum au dispărut mai exact banii și ce a făcut directorul băncii cu ei. Potrivit primelor informații, acesta ar fi sustras de la locul de muncă nu mai puțin de 40.000 de euro şi 100.000 de lei.

Bărbatul a fost dus la audieri miercuri la prânz, iar procurorii încearcă să afle ce a făcut cu banii. Pentru fapta sa de delapidare, bărbatul riscă o pedeapsă între 2 și 7 ani de închisoare.

Un director din Bucuresti si-a devalizat propria banca. A furat zeci de mii de euro inainte sa fie descoperit2
Un director din Bucuresti si-a devalizat propria banca. A furat zeci de mii de euro inainte sa fie descoperit

De când au început să dispară banii şi cum a fost descoperit furtul

Nereguli în ceea ce privește banii au apărut în bancă din luna aprilie. Se pare că din această perioada, directorul sucursalei începuse să sustragă sume importante din tezaurul sucursalei. El intra într-o încăpere securizată unde erau banii cash ai instituției, atât lei, cât și valută. Oficialii băncii au constatat că lipsesc sume mari în urma unui control intern. Imediat ce s-a descoperit această lipsă uriaşă, reprezentanții băncii au încercat să afle de la directorul sucursalei ce s-a întâmplat.

În urma discuțiilor se pare că el este acum principalul suspect. A fost concediat imediat, iar reprezentanții băncii au sesizat poliţia în acest caz. Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii din Sectorul 1 au făcut miercuri dimineață o percheziție la domiciliul bărbatului și au pus în aplicare un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de delapidare.

„Astăzi, 16.06.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Sectorului 1 Bucureşti, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere pe raza Municipiului Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de delapidare.

În fapt, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în cursul lunii aprilie 2021, managerul unei agenţii bancare şi-ar fi însuşit din tezaurul unităţii, sume în lei şi valută, prejudiciul adus fiind de 100.000 lei şi 40.000 euro.
Audierile urmează să se desfăşoare la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe