Un desert cu miez de bezea, găsit într-un hipermarket din România, chemat de pe piață de inspectorii sanitar-veterinari. Conține un pesticid cancerigen

Badea Violeta, Camelia Moldoveanu 24.07.2021, 16:05
Un desert cu miez de bezea, găsit într-un hipermarket din România, chemat de pe piață de inspectorii sanitar-veterinari. Conține un pesticid cancerigen

Un alt produs alimentar extrem de periculos a fost descoperit pe rafturile unui hipermarket din România. Este vorba despre un desert cu miez de bezea. Inspectorii sanitar-veterinari au luat imediat măsuri și l-au retras de pe piață. Conține un pesticid cancerigen!

Un desert cu miez de bezea, găsit într-un hipermarket din România, chemat de pe piață de inspectorii sanitar-veterinari

Inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentri Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au rechemat un produs de pe piață. Este vorba de un desert produs de un mare lanț de retail, care conține un nivel prea ridicat al oxidului de etilenă, un pesticid cancerigen.

Autoritățile au spus că zeci de cutii de desert cu miez de bezea au fost comercializate în patru magazine Cora, dintre care două în București (Lujerului și Sun Plaza), unul din Bacău și unul din Constanța. Cei care au apucat să cumpere acest produs sunt rugați să nu le consume, ci să le returneze la Serviciul Clienți în orice magazin Cora.

„Dacă ați achiziționat aceste produse, vă rugăm să nu le consumați și vă așteptăm la Serviciul Clienți în orice magazin cora, pentru returnarea și rambursarea acestora. Chiar dacă nu mai dețineți bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veți primi contravaloarea acestora”, se arată în informarea publicată de ANSVSA.

Un desert cu miez de bezea, gasit intr-un hipermarket din Romania, chemat de pe piata de inspectorii sanitar-veterinari
Un desert cu miez de bezea, gasit intr-un hipermarket din Romania, chemat de pe piata de inspectorii sanitar-veterinari

Au fost descoperite și alte produse care conțin un pesticid cancerigen

Cel de sus nu este singurul caz. Zilele trecute, inspectorii au retras și înghețata Milka, conform unui anunț al celor de la ANSVSA. Inspectorii au anunțat că în conținutul produselor se regăsește oxid de etilenă peste limitele legale.

„Froneri Ice Cream România recheamă de pe piaţa din România produsele din gama sa de îngheţată din loturile enumerate mai jos:

  • Milka Vanilla&Chocolate Stick 20×71 gr, lot M1119, data de expirare 31.04.2023;
  • Milka Chocolate Hazelnut Stick 20X69 gr, lot 1117, data de expirare 31.04.2023;
  • Milka Vanilla&Chocolate Stick MPK, 284 gr, lot 1145, data de expirare 31.05.2023;
  • Milka Chocolate Hazelnut Stick MPK, 176 gr, lot 1106, 1107, data de expirare 31.04.2023.

Motivul rechemării: Froneri Ice Cream Polonia, în calitate de producător al produselor enumerate mai sus, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producţia sa de îngheţată şi care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea îngheţatei.

Loturile respective de ingredient stabilizator depăşesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă”, s-a precizat în anunțul respectiv.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...