Scandalul de la maternitatea Polizu se adâncește. Mărturia tulburătoare a unei mame dezvăluie cum a fost salvată de la moarte fiica sa

Mihnea Tălău, Ioana Bucur 07.10.2022, 22:56
Scandalul de la maternitatea Polizu se adâncește. Mărturia tulburătoare a unei mame dezvăluie cum a fost salvată de la moarte fiica sa

Medicul ginecolog, F.R., de la Spitalului Polizu, care activează și la alte spitale din Capitală a fost pus, vineri, oficial sub acuzare pentru tentativă de omor calificat prin cruzimi.

Medic ginecolog acuzat de omor calificat prin cruzimi

Update, ora 22:55. După dezvăluirile tulburătoare ale tatălui bebelușului declarat mort la naștere, în mod greșit, a venit rândul mamei să ofere detalii despre coșmarul prin care a trecut familia.

„Îmi amintesc că am născut-o. Mi s-a spus că am născut un copil mort, am semnat pentru lucrul acesta.

Am fost întrebată ce vreau să fac cu copilul, dacă îl iau acasă sau să îl las să i se facă autopsie. Am spus că vreau să se facă autopsia, să ştiu cauzele.

A fost un şoc total! Oamenii din spital îmi spuneau că a fost o minune de la Dumnezeu. Fiind săptămâna mare a Paștelui m-au făcut să cred că copilul a înviat peste noapte.

Ulterior am aflat că doctorul nu a vrut să-i dea nicio șansă la viaţă. Având o vârstă de gestație de 26 de săptămâni şi mi-a spus că nu are niciun rost să ocupe incubatorul cu ea.

A preferat ca după ce am născut să-l bage într-un sac.

O asistentă cu suflet mare a făcut lucrul acesta. A trecut peste cuvântul doctorului. L-a sunat pe doctor şi i-a spus că fetița trăiește după cele 12 ore”, a povestit femeia, pentru Antena 3.

Asistenta care a descoperit că bebelușul trăia i-a devenit nașă de botez.

„Asistenta aceea mi-a botezat fetița şi în noaptea botezului mi-a spus tot ce s-a întâmplat. A spus că ea nu poate să stea cu minciuna asta”, a spus mama.

„În momentul când am aflat am trecut de la nebunie la extaz”, a spus şi tatăl.

Update, ora 16:45. Tatăl unui bebeluș considerat mort la naștere de căte medicul ginecolog de la Spitalul Polizu din București a făcut declarații tulburătoare despre tratamentul primit de soția sa și copilul lor.

În vârstă de 35 de ani, bărbatul a povestit că în aprilie 2019, soția lui a avut mai multe complicații în timpul nașterii. Medicii de la Pitești au decis ca pacienta să fie transferată de urgență la maternitatea Polizu din Capitală, cuplului fiindu-i recomandat chiar medicul F.R..

„Am ajuns acolo şi domnul doctor ne-a garantat că va face tot posibilul ca copilul să supravieţuiască. (…) A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum. Au internat-o pe soţie, era pe 22.

Pe 24 s-a pornit hemoragie şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm – asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă. I-a făcut nişte injecţii de dilatare la soţie, ca să avorteze, nu adus-o în sala de operaţii, a dus-o în cabinet la asistente, la salon unde era soţia internată.

A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (n.r. pe fetiţa nou-născută) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur și simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a relatat bărbatul.

Următoarea zi, după ce s-a schimbat tura, femeia a fost întrebată dacă vrea să trimită acasă corpul neînsuflețit al bebelușui sau dacă vrea ca acesta să fie trimis la anatomie patologică, pentru a se descopri cauza morții.

„Soţia a spus că vrea să vadă cauza pentru care s-a întâmplat nenorocirea. În momentul ăla s-a dus asistenta la… probabil că acolo au o camera frigorifică, s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte – era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, mai povesteşte bărbatul.

Toate aceste detalii înfiorătoare i-au fost dezvăluite chiar de asistenta care a descoperit bebelușul viu: „Ne-a povestit toate întâmplările pentru că ea a zis că nu mai poate ţine acest secret faţă de noi şi trebuie să ne spună tot adevărul şi să mergem mai departe, dacă putem”.

Bărbatul a mai spus că atât el cât și soția sa au dat declarații la Parchet și că își doresc „să se facă dreptate şi domnul doctor să nu mai profeseze” ca să nu li se întâmple şi altora.

Știre inițială:

Acesta este acuzat că ar fi lăsat copiii născuți prematur ”să moară sau îi omora chiar el pentru a nu mai ocupa un loc în incubator”.

Ginecologul a fost audiat, vineri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în cazul „Abatorul de Copii”.

”Audiere în calitate de suspect în cazul Abatorul de Copii, care a ieșit la suprafață. Medicul ginecolog F.R. sau probabil mai bine zis „Mengele”, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi”, a transmis avocatul Adrian Cuculis, potrivit Antena3 CNN.

Conducerea Institutului Național pentru Sănătatea Mamei si Copilului „Alessandrescu- Rusescu” INSMC, din care face parte Spitalul Clinic Polizu, a comunicat că își va preciza poziția doar după finalizarea anchetei.

O refugiată din Ucraina a născut gemeni la maternitatea din Vaslui. „Acolo e o amenințare la viața copiilor”

Acesta a fost lăsat în libertate, ba i-a fost lăsat și dreptul de a profesa

„Eu am reușit să documentez acest caz, însă reiese din declarațiile date de martori că Polizu, prin acest doctor, era un abator de copii prematuri, aruncați la propriu în coșul de gunoi, până mureau. Cele explicate mai sus și care sunt extrem de precise au fost și filmate și pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor”, a declarat Cuculis.

El este de părere că acesta este doar începutul poveștii și probabil vor ieși la iveală și alți părinți care nu știu ce s-a întâmplat cu copiii lor.

Potrivit declarațiile date de asistente și cadrele medicale de la Spitalul Polizu, aceasta era o practică.  La audieri acestea ar fi afirmat ca așa se întâmplă cu unii născuți prematur, dar nu se știe dacă alții erau morți sau nu și nici nu există vreo posibilitate ca anchetatorii să mai poată afla acum.

În ciuda anchetei și a faptelor grave de la dosar, medicul ginecolog a fost lăsat în libertate, fără control judiciar, ba i-a fost lăsat și dreptul de a profesa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...