Un component al Generației de Aur, povești incredibile cu Mircea Lucescu. „Mi-a dat o palmă de față cu toată lumea”

Marian Cărăvan / 23.11.2020, 14:01
Un component al Generației de Aur, povești incredibile cu Mircea Lucescu. „Mi-a dat o palmă de față cu toată lumea”

Mircea Lucescu și-a pus amprenta asupra fotbalului românesc. A format mai multe generații de fotbaliști, care au ajuns apoi să performeze în fotbalul mondial. În acest context, unul dintre foștii săi elevi a făcut câteva dezvăluiri. Un component al Generației de Aur ne oferă povești incredibile cu Mircea Lucescu.

Povești incredibile cu Mircea Lucescu. Ce a dezvăluit un component al Generației de Aur

La 75 de ani, Mircea Lucescu se află încă pe baricade. Este cel mai vârstnic antrenor din istoria Ligii Campionilor, ceea ce reprezintă o performanță în sine. Prin mâinile sale au trecut de-a lungul timpului mulți fotbaliști care au scris istorie. Unul dintre este atacantul Florin Răducioiu, un fotbalist pe care Mircea Lucescu l-a lansat în fotbalul mare. Răducioiu îi este recunoscător lui Il Luce pentru ceea ce a făcut. Păstrează amintiri frumoase în cei cinci ani în care a fost elevul celebrului tehnician, la Dinamo și ulterior la Brescia. Fostul fotbalist, component al Generației de Aur, a povestit un episod care l-a marcat pe când juca la Dinamo.

Il Luce a antrenat-o pe Dinamo între 1985 și 1995 și l-a promovat pe Florin Răducioiu pe când acesta avea doar 15 ani. Fostul atacant şi-a amintit de corecţia primită de la marele antrenor, după un meci din cupele europene. În minutul 85 al meciului retur cu Anderlecht, din semifinalele Cupei Cupelor, sezonul 1989/1990, Răducioiu a fost eliminat de arbitrul John Blankenstein, după ce a sărit la bătaie cu un adversar. Răducioiu a povestit ce s-a întâmplat când a ieșit de pe teren și a trecut pe lână Mircea Lucescu.

„Aveam 20 de ani. Mi-a tras o palmă de faţă cu toată lumea, iar eu nu am scos niciun cuvânt, de ruşine”, a povestit Florin Răducioiu pentru publicația spaniolă Sport.

După ce ambii au plecat de la Dinamo, s-au reîntâlnit în Italia. Mircea Lucescu l-a luat din nou sub aripa sa, la Brescia. „Datorită lui am renăscut”, recunoaște Florin Răducioiu.

Florin Raducioiu l-a avut ca mentor pe Mircea Lucescu
Florin Raducioiu l-a avut ca mentor pe Mircea Lucescu

Mircea Lucescu luptă cu Dinamo Kiev în Liga Campionilor

Mircea Lucescu a dus-o pe Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor după o pauză de patru ani. De o grupă de foc are parte campioana Ucrainei, cu Barcelona, Juventus și Ferencvaros. Chiar în această săptămână, mai exact marți, 24 noiembrie, de la ora 22:00, Dinamo Kiev dă piept pe teren propriu cu Barcelona lui Lionel Messi.

„La 75 de ani, Mircea Lucescu este cel mai în vârstă antrenor din Champions League. Este şi cel mai respectat antrenor din România, deşi nu a mai lucrat acolo de 20 de ani. Veteranul antrenor pare că are o reţetă magică care i-a permis luxul de a avea succes în timp şi spaţiu”, scriu jurnaliștii de la Sport.

Mircea Lucescu a bifat până acum 106 meciuri în Liga Campionilor, fiind al șaselea antrenor ca număr de meciuri în cae mai importantă competiție intercluburi din lume. Înaintea sa se află Alex Ferguson, Arsene Wenger, Carlo Ancelotti, Jose Mourinho și Pep Guardiola.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI