Un comentator a fost dat afară după o remarcă rasistă la Jocurile Olimpice. Ce a spus, în direct, la adresa unui asiatic

Andrei Cezar, Coteț Alexandru 29.07.2021, 12:33
Un comentator a fost dat afară după o remarcă rasistă la Jocurile Olimpice. Ce a spus, în direct, la adresa unui asiatic

Un jurnalist grec a fost demis de postul public de televiziune după ce a făcut o remarcă rasistă la adresa unui sportiv sud-coreean, în timpul transmisiunii probei de tenis de masă, din cadrul Jocurilor Olimpice.

Un comentator a fost dat afară după o remarcă rasistă la Jocurile Olimpice

Comentatorul sportiv al telviziunii elene ERT, Demosthenes Karmoiris, a fost demis, marţi, pentru remarci rasiste la adresa unui jucător sud-coreean de tenis de masă, care participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Probabil supărat din cauza faptului că reprezentantul grec Panagiotis Gionis pierde confruntarea cu sud-coreeanului Jeoung Young Si, în timpul partidei, jurnalistul a făcut un comentariu cel puțin deplasat.

”Eu nu pot să înțeleg cum poate urmări mingea de ping pong cu acei ochi oblici și înguști”, au fost cuvintele comentatorului grec.

Și-a dat seama că exprimarea sa nu a fost deloc fericită, așa că a încercat să repare oarecum lucrurile, dând de înțeles că a fost doar o glumă. Însă nu a făcut altceva decât să înrăutățească și mai tare situația.

”De fapt, sud-coreeanul nu ar juca tenis de masă! Dacă ar avea ochii larg deschiși, cum ar putea vedea mingea?”, a mai spus comentatorul.

El și-a cerut scuze ulterior, însă gafa pe care a făcut-o nu a fost trecută cu vederea de șefii televiziunii publice elene, care au decis să îl dea afară.

„Comentariile rasiste nu îşi au locul la televiziunea publică. Colaborarea dintre Dimosthenis Karmiris cu ERT a luat sfârşit astăzi (marţi – n.r.) imediat după emisiunea de dimineaţă”, a transmis ERT într-un comunicat dat publicităţii.

Un comentator a fost dat afara dupa o remarca rasista la Jocurile Olimpice
Un comentator a fost dat afara dupa o remarca rasista la Jocurile Olimpice

Demosthenes Karmoiris, un fel de Victor Pițurcă

Jurnalistul grec nu este la prima abatere. Luni, în timpul probei de tir pe care tot el a comentat-o, a acuzat-o pe Anna Korakaki, medaliată cu aur și bronz la Rio în 2016, că a ”stricat” particparea Greciei la Tokyo, după ce s-a calificat pe locul 6 la Olimpiadă, scrie cotidianului spaniol AS.

În perioada Campionatului European de Fotbal, Victor Pițurcă a avut și el câteva exprimări nefericite, însă nu a fost vorba de comentarii rasiste. Fostul slecționer al României a fost invitat de ProTV – postul de televiziune care a transmis competiția sportivă – să analizeze, din postura de specialist, partidele care s-au jucat. Nu de puține ori, fostul selecționer a făcut gafe uluitoare în timpul transmisiunilor directe din studio, de după meciuri.

Una dintre ele și poate ce-a mai mare a fost atunci când a spus că golul primit de spanioli în meciul cu Elveția a fost ”o panaramă”, urmând ca imediat să aibă probleme de pronunție a numelui jucătorului iberic Azipilicueta în timp ce analiza faza de gol.

Urmăriți Impact.ro și pe