Un ciclon lovește România la finalul săptămânii. Bucureștiul va fi și el afectat

Mihnea Tălău 25.01.2023, 11:02
Un ciclon lovește România la finalul săptămânii. Bucureștiul va fi și el afectat

Iarna își intră în drepturi. Țara noastră va fi lovită de un ciclon mediteraneean care mătură deja continentul. Acesta va aduce vânt puternic și zăpadă abundentă, cu precădere în zonele de deal şi de munte. Aria precipitațiilor se va extinde în bună parte din țară. Nici Capitala nu va fi ocolită de răbufnirea iernii.

Zăpada va pune stăpânire și pe Capitală

Spe exemplu, în București, zăpada se va așterne vineri dimineață, dar va fi înlocuită rapid de ploi și polei. Sâmbătă va ninge, vântul va bate cu putere și nu este exclus să asistăm şi de o ploaie îngheţată.

„Sursa a ceea ce se va întâmpla la noi în țară este un ciclon mediteraneean care va lua naștere mâine (miercuri – n.red.). Acesta se va deplasa pe o traiectorie transbalcanică, astfel încât ne va afecta și pe noi, partea de sud a țării și ulterior, foarte probabil, și partea de est și sud-est. Pentru că acest ciclon, în momentul de față, este în curs de formare, traiectoria lui cea mai probabilă nu este încă stabilită, sau gradul de precizie nu este foarte ridicat, a declarat Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, potrivit digi24.ro.

Ninsori abundente în mai multe zone ale țării

Specialiștii consideră că există mai multe scenarii, în care vor începe precipitațiile pe partea de sud a țării. Nopțile vor deveni mult mai reci, cu temperaturi negative aproape în toată țara. În unele dimineți, minimele vor scădea sub -5 grade în zonele de vale și vor atinge -10 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și vestul Moldovei

”În partea de sud-est a României ar putea să fie precipitații mai ales sub formă de ploaie. Dacă sud-estul acesta va fi ceva mai extins până la București sau nu, rămâne de văzut în următoarele zile. Acest lucru îl urmărim. În mod cert, acest lucru îl putem spune cu un grad de precizie mai mare – se conturează ca acest ciclon care va aborda țara noastră încă de noaptea de joi spre vineri și se va manifesta și pe parcursul zilei de vineri și sâmbătă, să determine în unele zone din țară ninsori abundente, ninsori posibil asociate și cu vânt în zona Curburii și nu putem exclude nici scenariul în care zona Moldovei să se afle sub incidența atât a masei de aer rece cât și a precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare care să ducă la formarea unui strat consistent de zăpadă”, a mai spus meteorologul.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...