Un chirurg din Brașov a vrut să se umple de bani la o operație. A cerut o șpagă uriașă și a fost prins în flagrant

Beatrice Dumitru 03.11.2021, 20:03
Un chirurg din Brașov a vrut să se umple de bani la o operație. A cerut o șpagă uriașă și a fost prins în flagrant

Un medic chirurg de la Spitalul Județean de Urgență Brașov a fost prins când lua mită de la un pacient. El s-a trezit cu procurorii anticorupție în cabinet și a fost dus la audieri. Medicul neagă, însă, toate acuzațiile și are o explicație legată de motivul pentru care a primit banii.

Suma cerută de medic pentru intervenția chirurgicală

Deși în ultimii ani, salariile medicilor din România au crescut se pare că sunt cadre medicale care nu se dezic de vechile obiceiuri și continuă să ceară bani pacienților. Este și cazul medicului cardiolog Sorin B., din Brașov, care ar fi cerut o sumă imensă pentru o operație.

Potrivit unei rude a pacientului, medicul ar fi perceput 10.000 de lei pentru intervenția chirurgicală. Cardiologul a primit 2.000 de lei înainte de operație, iar restul sumei, 8.000 de lei, după efectuarea intervenției. Informația a fost făcută publică de polițistul Marian Godină, care a postat pe pagina de Facebook mesajul rudei pacientului de la care medicul a cerut bani.

Un chirurg din Brașov a vrut să se umple de bani la o operație. A cerut o șpagă uriașă și a fost prins în flagrant
Suma cerută de medicul din Brașov.

Vă salut! Fac un mic deranj cu o întrebare. Un membru al familiei tocmai s-a operat zilele trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Domnul chirurg care a făcut operaţia i-a cerut mătuşii mele o sumă destul de considerabilă de bani, 10.000 de lei (pentru personalul participant la operaţie). Astăzi, de teamă, vărul meu a luat legătura cu domnul doctor şi i-a dat o parte din bani, 2.000 de lei, spunându-i că, ulterior, îi va da şi restul banilor. Dacă m-ai putea ajuta cu un sfat sau o părere, aş fi recunoscător”, este mesajul pe care ruda pacientului i l-a scris lui Marian Godină pe Facebook.

Explicația medicului

În fața procurorilor, medicul a negat cu vehemență acuzațiile care i se aduc și a spus că nu a luat mită. El a precizat că banii primiți după inervenția chirugicală erau pentru un consult. Acesta a fost arestat preventiv pentru 24 de ore.

Un alt medic de la un spital din Giurgiu a fost prins de procurorii anticorupție în timp ce lua mită. Acesta a primit suma de 500 de lei, cu titlu de mită, de la o rudă a unui pacient.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...