Un cerb, mai deștept decât vânătorii. Cum i-a păcălit pentru a scăpa de moarte. Așa ceva nu s-a mai văzut

Rădulescu Valentin 21.09.2020, 15:15

Într-un filmuleț devenit viral pe rețelele de socializare, se vede cum un cerb a reușit să îi păcălească pe vânători pentru a scăpa de moarte. Evenimentul a avut loc în Franța, iar oamenii au rămas uimiți când au văzut că săracul animal a alergat până în centrul orașului. Cum a reușit cerbul să scape de vânători folosind legea?

Un cerb a alergat până în centrul orașului

Cerbul a fugit de vânătorii și câini lor, care încercau să îl prindă în pădure. Acesta a ajuns într-un final în centrul orașului Compiegne, Franța. Animalul a reușit să scape, iar după câteva ore de stat pe jos, acesta s-a trezit înconjurat de mai multă lume care îl filma. Din păcate, cerbul era epuizat și nu a mai putut să alerge.

Activiștii de mediu au filmat scena, fiind uimiți să vadă un cerb atât de puternic, dar totodată, s-au arătat nemulțumiți de faptul că acesta a fost alergat de câini și a fost nevoit să se refugieze în centrul orașului. La scurt timp, au apărut și autoritățile care au securizat zona, iar mai apoi a sosit și un medic veterinar pentru a trata cerbul. După tot haosul creat în jurul lui, cerbul a prins curaj și a fugit în pădure, fără să mai apuce să fie tratat.

De ce animalul a fost lăsat în pace de vânători?

Din momentul în care cerbul a intrat în oraș, vânătorii nu au mai avut dreptul să sacrifice animalul. În Franța a fost emis un decret care interzice sacrificarea oricărui animal situat într-o zonă populată. Totodată, activiștii de mediu s-au asigurat că cerbul este tratat corespunzător de autorități.

„Este într-adevăr un exemplu pentru ceea ce face vânătoarea cu câini. Avem un cerb care respiră greu la 10 metri distanță de noi. Nu știm dacă va mai trăi. Nu are sens să asistăm la astfel de scene în secolul 21”, a spus liderul activiștilor.

Urmăriți Impact.ro și pe