Un bucureștean a încercat să fugă de Poliție, deși era beat-mort. Cum s-a terminat urmărirea

Nicu Stan 07.03.2021, 21:18
Un bucureștean a încercat să fugă de Poliție, deși era beat-mort. Cum s-a terminat urmărirea

Un bucureștean a încercat să fugă de Poliție, deși era beat-mort. Polițiștii au luat-o pe urmele fugarului, care într-un final a realizat că nu este bine ceea ce face. Cine se afla, de fapt, la volan și cum cum s-a terminat urmărirea, citiți în articolul de mai jos.

Un șofer nu a oprit în trafic la semnalul polițiștilor de la Rutieră. Cine era, de fapt, bărbatul care a fost urmărit de polițiști

Un bucureștean a încercat să fugă de Poliție, deși era beat-mort. Polițiștii care desfășurau o acțiune de control amplă în București au făcut semn unui șofer să tragă pe dreapta, lucru care nu s-a întâmplat.

Polițiștii au luat-o pe urma șoferului fugar. Într-un final acesta a oprit, iar polițiștii au constat că acesta era o mai veche cunoștință. Șoferul în vârstă de 40 de ani avea mai multe dosare pentru conducere sub influența alcoolului.

Soferul a fost prins de politisti
Soferul a fost prins de politisti

Ce alcolemie avea șoferul care a încercat să fugă de polițiști

De asemenea, la testarea cu etilotestul a bărbatului, aparatul a arătat că acesta avea o alcoolemie de 1 la mie. Binențeles, șoferul beat-mort s-a mai ales cu un dosar penal.

Cum ne-a obișnuit în fiecare weekend, poliţiştii de la rutieră au împânzit străzile din Capitală pentru a controla șoferii și a-i depista pe cei care nu respectă legea. Astfel, zeci de maşini au fost trase pe dreapta, iar mulţi dintre şoferi au rămas pietoni, după ce au picat proba etilotestului.

Băutura și drogurile, vinovate de producerea multor accidente rutiere

Conducerea autovehicului sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive favorizează implicarea în accidente de circulaţie cu consecinţe grave.

Opt şoferi au fost prinşi băuţi la volan, noaptea trecută. Trei dintre ei s-au ales cu dosar penal, din cauza alcoolemiei ridicate. Alţi trei au fost găsiţi drogaţi. Însă majoritatea au trecut cu bine de proba aparatului etilotest. Chiar dacă nu din prima încercare”, a declarat Claudiu Costea Brigada Rutieră.

Câte permise au fost reținute în acest weekend în București

În total, Poliția Rutieră a dat amenzi de peste 20 de mii de lei noaptea trecută şi au reţinut și 12 permise.

Pe de altă parte, ”recordul” de a circula beat la volan îl deține un șofer din Sibiu. Acesta a reușit performanța de a fi depistat de două ori în aceiași zi beat la volan.

Șofer prins de două ori beat la volan în aceeași zi

Polițiștii i-au luat carnetul șoferului, iar peste câteva ore l-au surprins pe acesta din nou la volan și tot sub influența alcoolului. A doua oară bărbatul s-a ales cu dosar penal. ”În dimineaţa zilei de 17 mai a.c., în jurul orei 08,30, acelaşi şofer a fost depistat pe DJ 106A, pe raza comunei de domiciliu, conducând autoturismul şi având o concentraţie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De această dată, pe numele conducătorului auto s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, în urma săvârşirii primei infracţiuni, respectiv conducere sub influenţa alcoolului”, conform IPJ Sibiu.

Urmăriți Impact.ro și pe