Un bucureștean a furat din spitalul în care lucrează 2.000 de măști și dezinfectant. Ce a făcut cu ele

Rădulescu Valentin 03.04.2020, 22:42
Un bucureștean a furat din spitalul în care lucrează 2.000 de măști și dezinfectant. Ce a făcut cu ele

Situația din România devine din ce în ce mai critică pe zi ce trece. În timp ce medicii se luptă cu noul virus, chiar dacă de multe ori duc lipsa materialelor medicale, alții le fură pentru a putea face profit. Un bucureștean a furat mai multe măști și dezinfectante din spitalul în care lucra.

Un bucureștean a furat din spitalul în care lucrează 2.000 de măști și dezinfectant

Pe de data de 03.04.2020, un bărbat suspecta fost ridicat din Teleorman și dus a fost identificat la Secția 1 Poliție în Municipiul București Acesta deținea asupra lui 550 de măști medicale. S-a stabilit că bărbatul ar fi avut în total 2.000 de măști chirurgicale și  dezinfectante, astfel încât a fost acuzat de furt. Totodată, au fost puse în executare și două mandate de percheziție domiciliară, unul la locuință, iar altul la locul său de muncă. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere legală. Cercetările se desfășoară în continuate la Secția 1 de Poliție.

”La data de 03 04 2020 polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus in aplicare un mandat de aducere, emis pe numele unui bărbat suspect într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de furt. Cel în cauză a fost depistat în județul Teleorman si condus la audieri. Totodată au fost puse in executare și două mandate de percheziție domiciliară , unul la locuința bărbatului și la locul său de muncă, în spațiul său destinat ca vestiar. Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că in data de 29 03 2020, in afara orelor de program s-ar fi prezentat la locul de muncă, unde ar fi pătruns in depozitul și ulterior in magazia unității sanitare unde are locul de muncă, și de unde ar fi sustras 2000 de măști și recipiente de dezinfectant , pe care ulterior le-a vândut unor persoane fizice.”, transmite Poliția Capitalei.

Un bucureștean a furat din spitalul în care lucrează 2.000 de măști și dezinfectant. Ce a făcut cu ele
Un bucureștean a furat din spitalul în care lucrează 2.000 de măști și dezinfectant. Ce a făcut cu ele

Mulți au încercat să vândă materiale sanitare ilegal

Recent, poliția a găsit mai multe echipamente medicale vândute ilegal în București. La percheziții aceștia au găsit aproximativ 9.000 de măști, 10.000 de perechi de mănuși, 600 de litri de dezinfectant și 240 de ochelari de protecție. Toate produsele au fost ridicate de anchetatori. La percheziție a participat și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, a precizat Poliția Capitalei.

Multe spitale se află într-o situație critică, datorită lipsei de echipamente necesare, în cazul în care ajung să trateze pacienții. Mulți încearcă acum să facă profit după urma acestor materiale sanitare, astfel încât le vând la un super preț, fiind o perioadă de pandemie. Autoritățile au anunțat însă că se ocupă de asigurarea acestor materiale. Totodată, Marcel Boloș a propus ca aceste materiale să fie decontate din fondurile europene.

Urmăriți Impact.ro și pe