Un bebeluș de numai 4 luni, ucis de Covid-19. Micuțul avea mai multe comorbidități accentuate

Ana Anitoiu 28.10.2020, 14:28
Un bebeluș de numai 4 luni, ucis de Covid-19. Micuțul avea mai multe comorbidități accentuate

Un bebeluș de patru luni, din județul Sibiu, a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus (Covid-19). Un purtător de cuvânt al spitalului la care a ajuns copilul a făcut o declarație referitoare la această tragedie.

De ce a murit bebelușul de 4 luni, după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Bebelușul de 4 luni avea mai multe comorbidități importante. El a fost internat direct la Terapie Intensivă. După ce a fost diagnosticat cu Covid-19, starea lui s-a agravat.

”Copilul a venit în data de 20 octombrie și a fost internat direct pe Terapie Intensivă pentru că avea insuficiență respiratorie și starea lui era gravă. Diagnosticul de infecție cu coronavirus i s-a pus în primele 24 de ore.

Starea lui s-a agravat și a fost nevoie de ventilație mecanică. Copilul avea multiple și importante comorbidități, iar marți seara din păcate a decedat”, a declarat doctorul Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, pentru Ora de Sibiu.

În intervalul 27.10.2020 (10:00) – 28.10.2020 (10:00) au fost raportate 107 decese ale unor pacienți cu Covid-19, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Un bebelus a decedat, dupa a fost infectat cu noul coronavirus
Un bebelus a decedat, dupa a fost infectat cu noul coronavirus

În afară de decesul bebelușului de 4 luni, s-au mai înregistrat: două decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, 7 decese la categoria 40-49 de ani, 17 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 38 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

”100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Un nou record al numărului de noi cazuri de coronavirus, în România

Raportarea de miercuri a anunțat un nou record al numărului de noi cazuri de coronavirus, în România. Alte 5.343 de persoane au fost depistate cu Covid-19. Bilanțul total, de la începutul pandemiei, a ajuns la 222.559, în țară.

Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, 159.855 de pacienți cu Covid-19 au fost declarați vindecați.

În prezent, în spitalele din țară, sunt internate 10.934 de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 861 se află la Terapie Intensivă (ATI).

Bilanțul negru, de la începutul epidemiei de coronavirus în România, a ajuns, miercuri, la 6.681 de decese, conform Grupului de Comunicare Strategică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...