Un bătrân din Neamț a trecut printr-un adevărat coșmar. A văzut cum soţia paralizată arde de vie, neputând s-o ajute: “Este traumatizat”

Elena Avramescu 13.04.2021, 16:21
Un bătrân din Neamț a trecut printr-un adevărat coșmar. A văzut cum soţia paralizată arde de vie, neputând s-o ajute: “Este traumatizat”

Un bătrân din Neamț a trecut printr-un adevărat coșmar. Bărbatul, care este obligat să-și petreacă viața într-un scaun cu rotile, a văzut cum propria sa soţie paralizată a ars de vie în casa cuprinsă de flăcări, neputând să o ajute în niciun fel.

Un bătrân din Neamț a trecut printr-un adevărat coșmar

Un incendiu cumplit a avut loc într-o gospodărie din satul Doina, comuna Girov, judeţul Neamţ, care s-a soldat cu decesul unei femei în vârstă de 59 de ani. Pe lângă această dramă, s-a aflat că soţul victimei, un bătrân în vârstă de 68 de ani, a asistat, fără să poată ajuta, la moartea soţiei sale, asta deoarece are un handicap locomotor, fiind ţinut captiv într-un scaun cu rotile.

La fața locului s-au deplasat patru echipaje cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ, însă când salvatorii au ajuns acolo, incendiul se manifesta generalizat în interiorul locuinţei. Astfel că s-a știut că nu mai poate fi nimic făcut pentru persoana prinsă în interior.

Din păcate, în interiorul locuinţei a fost găsit trupul carbonizat al unei femei de aproximativ 59 de ani. În urma verificărilor efectuate, specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise, a declarat ISU Petrodava Neamţ.

Tragedia a avut loc la data de 10 aprilie 2021, flăcările izbucnind atunci când bătrânul era în curte, iar soţia sa în casă, în pat. Cei care au văzut fumul ieșind din casă au fost vecinii, așa că nu au stat pe gândul și au apelat la 112, apel care a fost înregistrat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în jurul orei 09:00.

Un batran din Neamt a trecut printr-un adevarat cosmar
Un batran din Neamt a trecut printr-un cosmar

S-a mai aflat că bătrânul se afla pe drumuri, locuinţa ajungând o adevărată ruină din cauza incendiului, și nici nu are copii sau rude apropiate care-l să-l ajute sau chiar să-i i ofere un adăpost. Cu toate acestea, datorită unui apel umanitar, bărbatul are acum unde să stea, deoarece a fost preluat de un azil.

La scurt timp după incendiu, locuitorii satului Doina au făcut un apel public, cerând astfel sprijin pentru bătrânul rămas văduv şi fără un acoperiș deasupra capului. La acest apel umanitar s-a alăturat și Carmen Suciu, preşedinta Asociaţiei Umanitare Născută Înger din Piatra Neamţ şi Asociaţia Umanitară Acoperământul Maicii Domnului, care administrează Centrul Sfântul Ştefan – Belmonte din satul Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun.

Am fost să-l vizităm pe bunicul Vasile, încă este traumatizat, plânge după soţie, nimic nu este uşor, dar noi îi vom fi alături să poată fi cât de cât bine. Am cunoscut nişte oameni minunaţi la Asociaţia Umanitară Acoperământul Maicii Domnului, care administrează Centrul Sfântul Ştefan din satul Bistriţa.O atmosferă de compasiune, o armonie perfectă, un mediu în care mi-aş dori ca orice bunic să trăiască decent, mai ales cei fără vreun sprijin, a scris pe Facebook Carmen Suciu.