Un bătrân de 82 de ani trăiește într-o toaletă improvizată din Iași. De ce nu-l mai primește familia acasă: „Nu țin la mine nici femeia, nici copiii”

Andreea Bisinicu 07.11.2020, 10:16
Un bătrân de 82 de ani trăiește într-o toaletă improvizată din Iași. De ce nu-l mai primește familia acasă: „Nu țin la mine nici femeia, nici copiii”

Un bătrân de 82 de ani trăiește într-o toaletă improvizată din Iași. „Nu țin la mine nici femeia, nici copiii”. De ce nu-l mai primește familia acasă. Povestea incredibilă a unui vârstnic moldovean îți va face pielea de găină.

Un bătrân de 82 de ani trăiește într-o toaletă improvizată din Iași

Se spune că atunci când un om ajunge la bătrânețe ar trebui să-și ducă traiul liniștit, alături de copii și nepoți, să aibă cine să-l îngrijească, cine să-l hrănească și să-i spună două vorbe bune. Nu este cazul unui bărbat din Iași.

În ciudat faptului că are o familie numeroasă, cu 11 copii, toţi la casa lor şi o locuinţă în satul Breazu, comuna Rediu, Iaşi, bătrânul a ajuns om al străzii. Familia sa nu-l mai primește acasă de mai bine de trei ani de zile. Motivul?

„Nu mă primește. Nevasta îmi spune pleacă, pleacă și mă fugărește de acasă. Nu țin la mine nici femeia, nici copii. 11 copii am, dar sunt plecați prin țară, în București, Timișoara, nu mai știu pe unde, că nu le pasă de mine. Toată pensia mi-o oprește ea, nu-mi dă un leu, nimic, ia totul și eu nu am primit de mult timp ceva. Sunt singur, nu mai am pe nimeni. O cameră nu pot să iau, îți trebuie bani ca să stai undeva, dar de unde? Am mâncare acolo, în plasă, îmi cumpăr cu bani de la oameni”, a spus bătrânul pentru bzi.ro.

Bietul bătrân s-a refugiat, de câteva zile, într-o toaletă improvizată din Iași, într-o curte din zona Târgu Cucu, pe strada Cuza Vodă. Chiar dacă nu are condițiile necesare unui trai normal, octogenarul spune că nu are încotro și se conformează situației. Nu cerșește, ci trăiește din mila consătenilor cu suflet bun care îi mai dau o pâine caldă, câțiva lei sau o vorbă bună.

 „Stau aici de o săptămână. E frig, pereții sunt reci, am numai păturile astea. Mai am nevoie de una să o pun pe jos, că uite cum stau pe niște haine și cârpe. Mi-aș dori să am o cameră să stau măcar iarna, dar nu mă primește nimeni, se uită că sunt murdar. Aici, în Târgu Cucu, sunt de mult timp, ziua stau pe aici pe stradă sau în stație”, a povestit bărbatul.

Cum supravietuieste un batran de 82 ani intr-o toaleta improvizata. A vrut sa se sinucida
Cum supravietuieste un batran de 82 ani intr-o toaleta improvizata. A vrut sa se sinucida

I-au furat mâncarea și s-au purtat urât cu el, la adăpost

Poliția Locală Iași l-a găsit pe bătrân, prima dată, pe data de 5 februarie 2020 pe stradă, în zona Hala Centrală. Chiar dacă i s-a oferit ajutor și un loc la adăpost, bărbatul de 82 de ani a refuzat.

Chiar dacă oamenii i-au propus să meargă la un adăpost de noapte, pentru a dormi pe un pat sau măcar o saltea, bărbatul a refuzat vehement acest lucru. El susține că a mai fost și nu se va mai întoarce într-un asemenea loc, pentru că acolo i-au furat mâncarea și se purtau urât cu el.

„Am fost la adăpost, dar nu vreau să stau acolo, că e foarte rău. Mi-au furat mâncare, bani, mă certau… nu vreau să aud.A doua zi nu mai găseam nimic. Merg aici în Târgu Cucu ziua și cu banii de la oameni îmi iau mâncare, seara vin aici. E frig, se face noapte repede, nu știu cât mai este până la Paște, când o să fie ziua mai mare și mai cald”, a mai povestit bătrânul ieșean.

Bătrânul le-a recunoscut polițiștilor că i-a trecut, la un moment dat, prin gând să-și pună capăt zilelor, dar s-a răzgândit.

Sursa foto – bzi.ro

Urmăriți Impact.ro și pe