Un bărbat s-a sinucis după ce a fost infectat cu Covid-19. Ce a declarat conducerea spitalului „Matei Balș”, unde a avut loc tragicul eveniment

Stan Filon 23.10.2020, 19:01
Un bărbat s-a sinucis după ce a fost infectat cu Covid-19. Ce a declarat conducerea spitalului „Matei Balș”, unde a avut loc tragicul eveniment

Un pacient bolnav de coronavirus nu a mai suportat situația în care se află și-a pus capăt zilelor, chiar la Spitalul de boli infecțioase Mati Balș, din Capiatlă. Bărbatul s-a aruncat în gol de la fereastra salonului unde era internat.

Un bolnav de coronavirus s-a aruncat de la fereastra salonului în care era internat a Matei Balș

Bărbatul în vârstă de 51 de ani care s-a aruncat de la etaj la Spitaul matei Balș nu a murit pe loc, ci a fost transportat la Spitalul de urgență Floreasca, unde medicii au încercat să-i salveze viața. Din păcate, aceștia nu l-am mai putut ajuta, fiind declarat decesul.

Reprezentanții Spitalului Floreasca au declarat pentru Libertatea că bărbatul care s-a aruncat pe fereastra Spitalului “Matei Balș” a decedat “la scurt timp după ce a ajuns la noi”. “Conducerea INBIMB anunță apariția unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea (n.r. – aruncat pe fereastră) unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID-19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile institutului, de la etajul 2 al acesteia”, a anunțat Spitalul “Matei Balș” într-un comunicat.

Un pacient bolnav de coronavirus s-a sinucis la Spitalul matei Bals
Un pacient bolnav de coronavirus s-a sinucis la Spitalul matei Bals

Pacienții de coronavirus sunt predispuși și la depresie

Reprezentanții spitalului au precizat că “s-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcțiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București”.

“Colectivul de la Matei Balș este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindromurilor de depresie asociate COVID-19. Au fost anunțate autoritățile”, se mai arată în comunicat.

Sinuciderea de la Spitalul Matei Balș a avut loc chiar în ziua în care România a mai înregistrat un record negativ. În ultimele 24 de ore au fost depistate nu mai pușin de 5028 de noi cazuri de coronavirus. Autoritățile știu că depresia pacienților cu coronavirus nu este un lucru ușor, așa că au pus la dispoziția acestora o linie telefonică de consiliere psihologică și suport emoțional, putând fi apelat numărul de telefon 021.9696.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI