Un bărbat din Neamț a sunat la 112, nervos că nu e lăsat să intre la păcănele. Nu avea certificat verde. Ce amendă a încasat

Stan Filon 27.01.2022, 19:57
Un bărbat din Neamț a sunat la 112, nervos că nu e lăsat să intre la păcănele. Nu avea certificat verde. Ce amendă a încasat

Un bărbat din județul Neamț s-a simțit norocos, așa că a mers să joace la „păcănele”, însă acolo operatorul de la sala de jocuri s-a interpus între bărbat și câștigul la care visa acesta. Mai exact, femeia i-a cerut acestuia să-i arate certificatul verde, pentru a avea acces în sala de jocuri, așa cum cere legea. Bărbatul nu era vaccinat, nu trecuse prin boală, dar nici test nu avea, așa că a fost poftit afară. Atât i-a trebuit, că s-a făcut roșu de mânie. A pus mâna pe telefon și a sunat să ceară ajutor la 112, însă nici nu se gândea ce va păți.

Un bărbat din Neamț a sunat la 112, după ce a fost dat afară de la păcănele pentru că nu avea certificat verde

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din județul Neamț a vrut să joace la „păcănele”, însă operatorul nu l-a lăsat deoarece nu era vaccinat și nu a putut să-i prezinte certificatul verde. oricât a insistat bărbatul, femeia nu l-a lăsat s ă intre în sala de jocuri. A trecut și la amenințări, dar operatoarea s-a ținut tare pe poziții.

Bărbatul s-a văzut nevoit să ceară ajutor la 112, deoarece nu a fost lăsat să se distreze la aparatele dejoc. Plângerea sa a fost înregistrată, iar în scurt timp, o patrulă de jandarmi a venit la fața locului pentru a-l ajuta pe bărbat. Oaenii legii au sesizat imediat că așa-zisa victimă nu se afla în niciun pericol, ba, mai mult, chiar el reprezenta un pericol, așa că au acționat ca atare.

Un barbat din Neamt a sunat la 112, dupa ce a fost dat afara de la pacanele pentru ca nu avea certificat verde
Un barbat din Neamt a sunat la 112, dupa ce a fost dat afara de la pacanele pentru ca nu avea certificat verde

Pariorul nu avea certificat verde

Jandarmii l-au „ajutat” pe bărbatul care a încercat să încalce legea intrând într-o sală de jocuri fără certificat verde cu o amendă de nu mai puțin de 6.000 de lei. Mai exact, aceștia au considerat că aceasta nu a fost o urgență, iar bărbatul trebuie să deconteze deplasarea.

”Urgența nejustificată l-a costat 6.000 lei. A fost amendat cu 4.000 lei pentru apelare nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgență 112, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr.34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, și cu 2.000 de lei pentru adresarea de injurii și tulburarea ordinii publice, conform Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, precizează reprezentanții Jandarmeriei Neamț, citați de Ziarul de Roman.

Reamintim faptul că pentru a avea acces în sălile de joc, este nevoie de certificat verde care să ateste faptul că persoana respectivă s-a vaccinat sau a trecut prin boală sau se mai poate intra pe baza unui test rapid negativ, făcut în ultimele 48 de ore.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...