Un bărbat din Iași a vrut să jefuiască casa unui preot de mai multe ori. Ce se întâmplă cu el acum

Elena Avramescu 29.11.2021, 13:49
Un bărbat din Iași a vrut să jefuiască casa unui preot de mai multe ori. Ce se întâmplă cu el acum

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, care a fost aspru pedepsit de judecători după ce a încercat să jefuiască locuința unui preot din municipiul Iași. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au hotârât să-l condamne pe individ la 1 an și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru furt calificat și tentativă de furt calificat.

Un bărbat din Iași a vrut să jefuiască casa unui preot

Se pare că, în urmă cu câteva luni, individul ar fi încercat, de mai multe ori la rând, să spargă casa preotului care slujește la o biserică din municipiul Iași .

Astfel că bărbatul a intrat în locuința din centrul orașului, încercând să găsească lucruri valoroase, însă a reușit să bage frica în preoteasă și în copiii familiei. Individul a fost pedepsit de judecători, fiind condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru furt calificat și tentativă de furt calificat.

Cu toate acestea, sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul a început la data de 3 iunie 2021, când procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de furt calificat și tentativă de furt calificat. Acest lucru s-a întâmplat după ce bărbatul a fost reținut, după care arestat preventiv.

Un barbat din Iasi a vrut sa jefuiasca casa unui preot
Casa preotului din Iasi

Pe 1 martie 2021, la ora 15:00, inculpatul (recidivist) a forțat zăvorul ce asigura poarta ce face accesul în imobilul situat în municipiul Iași, a deschis poarta și a intrat în curtea persoanei vătămate, apoi în locuința acesteia, unde a căutat într-o geantă pe care a găsit-o pe o ladă frigorifică, intenționând să sustragă bunuri, acțiune ce a fost întreruptă de persoana vătămată (soția preotului – n.r.), care l-a surprins în timp ce controla în geantă și, la solicitarea acesteia, a părăsit locuința.

În aceeași zi, la ora 22:00, inculpatul a pătruns din nou în curtea persoanei vătămate cu intenția de a sustrage bunuri, acțiune ce a fost întreruptă de persoana vătămată, care, auzind câinii lătrând, s-a uitat pe fereastră și l-a surprins în momentul în care se afla la ușa de acces, încercând să pătrundă în locuință, și a strigat la ceilalți membri ai familiei să intervină, alertându-i cu privire la prezența inculpatului, au notat anchetatorii ieșeni, potrivit BZI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...