Un bărbat a deschis focul într-un centru multifuncțional din Moscova. Sunt doi morți și trei răniți. I se ceruse să-și pună masca

Andra Daoud 07.12.2021, 18:10
Un bărbat a deschis focul într-un centru multifuncțional din Moscova. Sunt doi morți și trei răniți. I se ceruse să-și pună masca

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un centru multifuncțional din Rusia, după ce i s-a cerut să poarte masca de protecție. În urma incidentului, două persoane au murit și alte trei au fost rănite. Totul ar fi pornit de la un conflict cu paznicul centrului, în urma căruia bărbatul a tras cu arma. Poliția l-a reținut pe suspect și acesta urmează să răspundă pentru faptele sale.

Un bărbat căruia i s-a cerut să poarte masca a împușcat mortal doi oameni și a rănit alți trei

Incidentul armat a avut loc într-un centru multifuncțional din Moscova. Bărbatul în vârstă de 45 de ani a intrat în centru, iar paznicul i-a atras atenția că trebuie să poarte mască de protecție, dar acesta s-a opus. Se crede că paznicul a încercat să îl scoată din clădire, moment în care suspectul a început să tragă cu arma. În urma atacului, două persoane au murit și trei au fost rănite, potrivit agenției de presă TASS. Primarul Moscovei a confirmat incidentul, printr-o declarație:

O tragedie a avut loc la Centrul Multifuncțional Ryazansky (MFC). Urmare a focurilor de armă trase de o persoană necunoscută, doi oameni au murit, iar trei au fost răniți. Atacatorul a fost reținut, a scris Sergei Sobyanin, pe rețeaua socială VKontakte.

Surse din poliție au transmis, la rândul lor, că totul a pornit de la un conflict între paznic și bărbatul înarmat, care a refuzat să poarte mască. În momentul în care i s-a atras atenția, a scos o armă și a început să tragă.

Un bărbat a deschis focul într-un centru comercial din Moscova. Sunt doi morți și trei răniți. I se ceruse să-și pună masca
Un bărbat a deschis focul într-un centru comercial din Moscova. Sunt doi morți și trei răniți. I se ceruse să-și pună masca

Un angajat și un vizitator au murit în urma împușcăturilor

Aceeași agenție de presă scrie că victimele care și-au pierdut viața în urma împușcăturilor sunt un angajat al centrului și un vizitator, care se afla în acel moment în apropierea atacatorului. Una dintre victimele rănite este un copil. Martorii de la fața locului au confirmat pentru presa rusă că este vorba despre o fetiță care are în jur de 10-11 ani.

Forțele de ordine l-au identificat și arestat pe bărbat, transmite Ministerul rus de Internet. Bărbatul care a tras cu arma a fost reținut de un angajat al Departamentului pentru Migrație. Potrivit informațiilor date publicității, atacatorul ar avea o condiție „inadecvată”. Acesta riscă să petreacă 20 de ani în spatele gratiilor sau chiar închisoarea pe viață.

La Moscova, un angajat al Departamentului pentru Migrație a reținut un atacator care a deschis focul în zona MFC. (…) Potrivit datelor preliminare, persoana deținută se află într-o stare inadecvată, este iresponsabilă, a declarat Irina Volk, purtătoare de cuvânt în Ministerul de Interne.

Urmăriți Impact.ro și pe