Un baraj din județul Dolj s-a rupt. Terenuri agricole inundate și drum blocat

Stan Filon 17.03.2023, 14:55
Un baraj din județul Dolj s-a rupt. Terenuri agricole inundate și drum blocat

Este prăpăd într-o localitate din județul Dolj, acolo unde s-a rupt un baraj! Construcția a cedat vineri, 17 martie, iar Prefectura a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență. Mai multe terenuri agricole au fost inundate, iar un drum este blocat.

Un baraj din județul Dolj s-a rupt

Așadar, Comitetul pentru Situații de Urgență a fost convocat în localitatea doljeană Verbița, acolo unde un baraj s-a rupt pur și simplu. După ruperea construcției, mai multe terenuri agricole au fost inundate, iar circulația pe un drum a fost blocată de ape.

Prefectura Dolj a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru a se decide ce măsuri trebuie luate pentru a stăvili apa. Există temerea că apa ar putea să ajungă chiar și în localitățile apropiate. Totodată, urmează să se stabilească motivul pentru care a cedat barajul, care este proprietate privată.

Un baraj din judetul Dolj s-a rupt
Un baraj din judetul Dolj s-a rupt

Barajul era nou

Primarul localității a declarat că ultimele lucrări la baraj s-au făcut în 2022, iar la verificări nu a fost semnalată nicio problemă. Era un baraj nou, a precizat edilul. Acum, reprezentanții Administrației Apelor Bazinale Jiu intervin pentru ca apa să nu ajungă în localitate.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...