Un baraj din județul Dolj s-a rupt. Terenuri agricole inundate și drum blocat

Stan Filon 17.03.2023, 14:55
Un baraj din județul Dolj s-a rupt. Terenuri agricole inundate și drum blocat

Este prăpăd într-o localitate din județul Dolj, acolo unde s-a rupt un baraj! Construcția a cedat vineri, 17 martie, iar Prefectura a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență. Mai multe terenuri agricole au fost inundate, iar un drum este blocat.

Un baraj din județul Dolj s-a rupt

Așadar, Comitetul pentru Situații de Urgență a fost convocat în localitatea doljeană Verbița, acolo unde un baraj s-a rupt pur și simplu. După ruperea construcției, mai multe terenuri agricole au fost inundate, iar circulația pe un drum a fost blocată de ape.

Prefectura Dolj a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru a se decide ce măsuri trebuie luate pentru a stăvili apa. Există temerea că apa ar putea să ajungă chiar și în localitățile apropiate. Totodată, urmează să se stabilească motivul pentru care a cedat barajul, care este proprietate privată.

Un baraj din judetul Dolj s-a rupt
Un baraj din judetul Dolj s-a rupt

Barajul era nou

Primarul localității a declarat că ultimele lucrări la baraj s-au făcut în 2022, iar la verificări nu a fost semnalată nicio problemă. Era un baraj nou, a precizat edilul. Acum, reprezentanții Administrației Apelor Bazinale Jiu intervin pentru ca apa să nu ajungă în localitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...