Un avion rusesc a încălcat spațiul aerian canadian. Autoritățile din Canada deschid o anchetă

Un avion rusesc a încălcat spațiul aerian canadian. Autoritățile din Canada deschid o anchetă

Războiul din Ucraina continuă, iar Rusia nu vrea să facă pasul înapoi. Mai mult, Vladimir Putin a anunțat că a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare, în ciuda sancțiunilor primite de țara sa. Printre acestea și interzicerea avioanelor rusești în spațiul aerian al UE și al altor țări din afara blocului comunitar. O aeronavă rusească a încălcat, însă, interdicția.

Avion rusesc a încălcat interdicția

Un avion comercial din Rusia a zburat în spațiul aerian canadian, deși toate aeronavele rusești au fost interzise în spațiul aerian al Canadei, după ce Rusia a invadat Ucraina.

În acest context, Canada spune că intenționează să lanseze o investigație după acest incident. Avionul zbura către Moscova după ce a plecat, duminică, din Miami, Florida, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flight Aware.

Suntem conștienți de faptul că zborul Aeroflot 111 a încălcat interdicția instituită pentru zborurile rusești care folosesc spațiul aerian canadian. Lansăm o investigație a comportamentului Aeroflot și a furnizorului independent de servicii de navigație aeriană, NAVCAN, care a condus la această încălcare. Nu vom ezita să luăm măsuri adecvate și alte măsuri pentru a preveni viitoarele încălcări”, a declarat Ministerul Transporturilor din Canada duminică pe Twitter, citat de CNN.

„Vom trage Rusia la răspundere”

Canada, împreună cu mai multe țări occidentale, a decis să închidă spațiul aerian pentru avioanele din Rusia, într-o mișcare fără precedent, menită să exercite presiuni asupra Moscovei pentru a opri invazia din Ucraina, a anunțat duminică dimineață ministrul canadian al Transporturilor, Omar Alghabra.

Vom trage Rusia la răspundere pentru atacurile sale neprovocate împotriva Ucrainei”, a spus ministrul canadian într-un tweet.

Și Uniunea Europeană a anunțat că avioaneel din Rusia nu mai au voie să zboare în spațiul aerian al blocului comunitar, iar SUA au spus că iau în considerare o acțiune similară, dar încă nu au luat o decizie finală, au spus oficialii americani.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...