Un avion militar s-a prăbușit lângă Moscova, iar momentul a fost filmat în întregime. Trei persoane și-au pierdut viața. Video

Nicu Stan 17.08.2021, 15:59
Un avion militar s-a prăbușit lângă Moscova, iar momentul a fost filmat în întregime. Trei persoane și-au pierdut viața. Video

Un avion militar s-a prăbușit lângă Moscova, iar momentul tragediei a fost filmat în întregime. Trei persoane și-au pierdut viața. Aeronava, prototipul IL-112V, s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament, în localitatea Kubinka, transmite presa din Rusia.

Un avion militar s-a prăbușit în Rusia. Din nefericire, tot echipajul a decedat

Un avion miliar care se afla în teste, cu trei oameni la bord, s-a prăbușit marți dimineață în Rusia, în apropiere de Moscova. Prototipul IL-112V s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament, la Kubinka, conform presei din Rusia.

Un martor ocular al tragediei a surprins într-o înregistrare video întregul moment al prăbușirii avionului model Iliușin Il-112V.

Accidentul aviatic, filmat de un martor cu telefonul mobil

Din filmarea video făcută de martorul ocular se observă că, la un moment dat, izbucnește un foc la unul dintre motoarele avionului militar, chiar în timpul zborului. Astfel, după câteva secunde, avionul începe să piardă din altitudine până în momentul în care se izbește violent de sol.

Confrom United Aircraft Corporation, comandantul aeronavei prăbușite este pilotul de încercare Nikolai Kuimov, erou al Rusiei. De asemenea, pilotul era însoțit de alțoi doi membri, aceștia având aceșlași sfârșit, toți trei decedând în tragedia aviatică.

Avionul militar se afla în teste

Potrivit presei din Rusia, în incident a fost implicat un prototip al celui mai recent avion de transport militar Il-112V. Acesta se afla în teste și urmează să intre în dotarea Forțelor Aeriene Ruse.

Pe de ală parte, Rusia anunța pe la mijlocul lunii iunie că are un nou model de avion de vânătoare, care atinge chiar şi 2.500 de kilometri la oră. Sukhoi S-75, supranumit “Checkmate”, este un avion de vânătoare asemănător cu F-35, însă mai bun şi mai ieftin, după cum susțin experții ruși.

Rostec a prezentat Sukhoi S-75, supranumit “Checkmate”

Gigantul Rostec a prezentat Sukhoi S-75, supranumit “Checkmate”, un avion de vânătoare asemănător F-35, dar care ar fi mai performant, dar și mai ieftin.

Noul model de avion a fost prezentat la Salonul Internaţional MASK 2021, care a avut loc la Moscova. De asemenea, ruşii susţin că tehnologia folosită pe “Checkmate” a fost deja testată în condiţii reale de război, iar design-ul a fost conceput într-un timp record.

Cât va costa “Checkmate”

Conform sursei citate, primul test cu noul Sukhoi S-75 va avea loc în anul 2023, în timp ce producţia de serie nu va începe mai devreme de anul 2026.

De asemenea, Sergey Chemezov, şeful Rostec, a anunțat la prezentare că “Checkmate” este mai eficient şi mult mai ieftin decât tot ce este pe piaţă în acest moment, respectiv F-35, Gripen sau Dassault Rafale, avioane care au un preț între 60 şi 90 de milioane de dolari. Avionul rusesc ar urma să coste doar “undeva între 25 şi 30 de milioane de dolari”.

Urmăriți Impact.ro și pe