Un artist italian a făcut o sculptură invizibilă și a vândut-o cu 15.000 de euro. Cum ”arată” lucrarea

Nicu Stan, Alexandra Chiric 30.05.2021, 18:07
Un artist italian a făcut o sculptură invizibilă și a vândut-o cu 15.000 de euro. Cum ”arată” lucrarea

Un artist italian a făcut o sculptură invizibilă și a vândut-o cu 15.000 de euro. Cum ”arată” lucrarea și cu ce condiții a fost vândută aceasta.

Un artist italian a realizat o sculptură invizibilă. Cu cât s-a vândut ”Io sono”

Un artist italian cunoscut a făcut o sculptură invizibilă și a vândut-o pentru 15.000 de euro.

Artistul italian Salvatore Garau, recunoscut pentru lucrările sale bizare, a vândut o sculptură invizibilă în valoare de 15.000 de euro. Lucrarea se numește ”Eu sunt” (Io sono’, tradus în italiană) și a fost vândută prin intermediul casei de licitații Art-Rite.

”Io sono” a fost vanduta pentru 15000 de euro
”Io sono” a fost vanduta pentru 15000 de euro

Sculptura a fost cumpărată cu câteva recomandări bine stabilite de artist

Deși sculptura este invizibilă, aceasta a fost însoțită la vânzare și de câteva recomandări. Astfel, cumpărătorul trebuie să se asigure că o pune într-o cameră specială, în care să nu se găsească obstacole și cu dimensiuni de aproximativ 150×150 de metri. De asemenea, lucrarea nu necesită sisteme de iluminat sau de climatizare întrucât…..nu este vizibilă, informează NewsBeezer.

Artistul Salvatore Garau a mai expus și în trecut ”sculpturi invizibile”, în prima sa expoziție imaterială numită ”Buddha în contemplare”, infomează Mediafax.

Artistul a oferit certificat de garanție pentru lucrare

Lucrările lui Salvatore Garau apar în catalogul de pe site-ul casei de licitații Art-Rite, însă fără fotografii. Există însă un element tangibil și vizibil, totuși: certificatul de garanție, care atestă arhiva lucrării.

”Rezultatul bun al licitației mărturisește un fapt irefutabil. Golul nu este altceva decât un spațiu plin de energie și, chiar dacă îl golim și nu mai rămâne nimic, nimic nu are vreo greutate conform principiului incertitudinii lui Heinsenberg”, a spus Salvatore Garau.

Sculptura lui Salvatore Garau va lua diferite alte forme

”Deci are energie care se condensează și se transformă în particule, ei bine, în noi. Dacă decid să expun o sculptură imaterială într-o anumită cameră, acea cameră va concentra o anumită cantitate și densitate de gânduri la un anumit punct și va crea o sculptură care va lua diferite forme chiar din titlul meu”, a adăugat artistul italian, potrivit sursei citate.

Salvatore Garau nu este deschizătorul acestei arte bizare. Hayward Gallery din Londra a lansat, în anul 2012, expoziția „Arta lucrurilor nevăzute 1957 – 2012”.

Expoziție de artă cu obiecte invizibile

Pentru acea expoziție s-au vândut bilete de 8 lire sterline pentru o expoziție în care nu a fost expus nimic vizibil. Lucrările invizibile au fost semnate de artiști precum Yoko Ono, Andy Warhol sau Yves Klein.

Piesa centrala a fost o statuie invizibilă creată de Andy Warhol, respectiv un soclu pe care artistul ar fi călcat la un moment dat.

Urmăriți Impact.ro și pe