Un angajat TVR a cumpărat bilete cât pentru o tribună întreagă la Mondialul din Qatar. S-a ales cu plângere penală

Beatrice Dumitru 18.01.2023, 10:02
Un angajat TVR a cumpărat bilete cât pentru o tribună întreagă la Mondialul din Qatar. S-a ales cu plângere penală

Scandal la TVR. Șeful delegației televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar este acuzat că a cumpărat bilete cât pentru o tribună întreagă la turneul final, la „prețuri speciale”, în numele instituției. Televiziunea Publică a anunţat că a depus plângere penală în acest caz.

Sute de bilete cumpărate de angajatul TVR

TVR a primit un mail de la o persoană care susținea că a cumpărat bilete la semifinala Franţa – Maroc, dar nu a putut intra la meci pentru că pe bilete era menţiunea „ROTVR”, acestea fiind destinate postului public în calitate de broadcaster oficial al evenimentului pentru România. De asemenea, persoana respectivă a reclamat și faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete.

În urma verificărilor, TVR a confirmat că cel care a condus delegaţia TVR la Campionatul Mondial 2022, Cristi Oprean, a cumpărat în numele televiziunii publice, dar fără să fie mandatat în acest sens, 712 de tichete de acces la diferite partide dinj Qatar, cifra fiind confirmată chiar de FIFA. În acest context, TVR a anunțat că a depus plângere penală împotriva fostului angajat, care şi-a dat demisia din instituţie săptămâna trecută.

Un angajat TVR a cumpărat bilete cât pentru o tribună întreagă la Mondialul din Qatar. S-a ales cu plângere penală
Campionatul mondial din Qatar a avut loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

Prin acţiunile sale, domnul Cristian Oprean şi-a depăşit atribuţiile de coordonator al delegaţiei TVR la CM din Qatar şi a abuzat de poziţia sa pentru a achiziţiona şi transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv. La începutul săptămânii trecute, domnul Oprean şi-a înaintat demisia înainte ca cercetarea disciplinară demarată de conducerea TVR să fie încheiată, motiv pentru care procedura internă a fost sistată. În aceste condiţii, managementul TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală”, a precizat postul public.

Ce a spus angajatul TVR despre biletele cumpărate

Cristi Oprean lucra în TVR de 23 de ani, dar a demisionat înainte de a fi cercetat de Comisia de disciplină pentru cumpărarea biletelor. Într-un interviu acordat Paginademedia.ro, acesta a spus că mailul  este „un bluf, o inventie, un fake, o inscenare ieftină” şi a respins total acuzaţiile.

În schimb, acesta a declarat că a cumpărat 64 de bilete la semifinalele şi la finala Campionatului Mondial, printr-o facilitate oferită TVR de către FIFA, pentru prieteni, pentru „a ajuta”.

Campionatul Mondial din Qatar s-a desfășurat în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie și a fost câștigat pentru a treia oară de Argentina,  după o pauză de 36 de ani, după ce în finală a învins naționala Franței la loviturile de departajare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...