Ultimul lucru pe care l-a făcut Sorin Cîmpeanu înainte să-și dea demisia. A fost legat de un adevărat dezastru

Stan Filon 30.09.2022, 09:06
Ultimul lucru pe care l-a făcut Sorin Cîmpeanu înainte să-și dea demisia. A fost legat de un adevărat dezastru

Ultimul concurs organizat sub conducerea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost un adevărat dezastru. Din ceea ce s-a înregistrat la Minister, se pare că profesorii nu mai doresc să devină directori de școli. Astfel, au fost scoase la concurs nu mai puțin de 1700 de posturi de director/director adjunct pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, însă s-au depus doar puțin peste 1100 de dosare. Rezultatele examenelor au fost însă dezastruoase.

Ultimul lucru pe care l-a făcut Sorin Cîmpeanu înainte să-și dea demisia

Printre ultimele concursuri organizate de ministrul Sorin Cîmpeanu, care și-a prezentat joi demisia, a fost cel pentru ocuparea a 1700 de posturi de director/director adjunct pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Candidații nu s-au înghesuit deloc. Au fost depuse doar 1150 de dosare valide, iar la examen s-au prezentat și mai puțini candidați.

Mai exact, s-au prezentat la examen 921 de candidați care să concureze pentru cele 1700 de posturi de director/director adjunct. Examenul scris s-a dovedit a fost însă o adevărată piatră de moară pentru mulți candidați, fiind declarați admiși mai puțin de jumătate dintre ei. Mai exact, doar 419 profesori au promovat examenul scris. Se pare însă că ce era mai greu a trecut. Candidații au susținut și următoarea probă, care a constat într-un interviu, desfășurat în perioada 22-29 septembrie. Toți cei 419 candidați au fost declarați promovați. Trebuie menționat faptul că aceasta a fost cea de-a treia sesiune de scoatere a posturilor respective la concurs.

Ultimul lucru pe care l-a facut Sorin Cimpeanu inainte sa-si dea demisia
Ultimul lucru pe care l-a facut Sorin Cimpeanu inainte sa-si dea demisia

Candidații nu s-au înghesuit deloc

„Pentru cele 1.738 de funcții vacante de directori/directori adjuncți, publicate pentru această sesiune de concurs, au fost depuse 1.153 de dosare valide. La proba scrisă, desfășurată în data de 8 septembrie 2022, s-au prezentat 921 de candidați și au promovat 480 (52,1%). Candidații promovați la proba scrisă au exprimat un număr de 603 opțiuni pentru funcțiile vacante, fiind programați pentru probele de interviu, desfășurate în perioada 22-29 septembrie 2022. În urma desfășurării acestor probe, 419 candidați au fost declarați promovați (dintre aceștia, 10 candidați au promovat proba pentru două funcții/unități, iar un candidat a promovat proba pentru trei funcții/unități, urmând a-și exprima opțiunea pentru una din funcții/unități în data de 3 octombrie 2022). Odată cu finalizarea acestei sesiuni a concursului, se estimează că vor fi ocupate prin concurs peste 85% din totalul funcțiilor de conducere normate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar”, anunță Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Coincidență sau nu, ultima zi în care profesorii au susținut interviul pentru a deveni directori a fost și ziua în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a prezentat demisia. De fapt, demisia sa are legătură cu acuzațiile de plagiat care i-au fost aduse recent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...