Ultimul interviu acordat de Costin Mărculescu, înainte să moară. Mărturie cutremurătoare

Luiza Moldovan 11.06.2020, 19:53

Dispariția fulgerătoare a lui Costin Mărculescu a adus din nou în prim-plan problema singurătății. Actorul dispăruse cu totul din peisaj, nu mai dădea, la propriu, niciun semn de viață. Singur în apartament, îmbrăcat în cadă, cu o țeavă de apă caldă spartă și un câine care lătra neîncetat, vecinii nu au alertat poliția decât când au simțit un miros greu venind dinspre apartamentul acestuia.

Costin Mărculescu a acordat ultimul interviu acum două săptămâni

S-a născut la Craiova. A fost un copil de condiție modestă. Absolvent al Academiei de Teatru și Film, Costin Mărculescu a cunoscut o faimă fulminantă la începutul anilor 2000 cu o controversată școală de fotomodele – un business pentru care a fost și apreciat, și criticat. S-a îmbogățit rapid, a devenit o figură extrem de cunoscută. Omniprezent la televiziuni, acesta le aducea audiență doar cu simpla lui prezență.

A urmat decăderea lui Costin Mărculescu. În doi ani și-a pierdut tot: casă, mașină, afacere. Și prietenii îl ocoleau. Această decădere l-a afectat foarte mult pe omul căruia îi plăcea să fie în centrul atenției.

Moartea Cristinei Țopescu l-a afectat teribil. Buna lui prietenă plecase din această lume singură și neștiută de nimeni. Complet revoltat de lacrimile de crocodil vărsate pe rețelele de socializare, Costin Mărculescu a repudiat ipocrizia celor care fac abuz de sensibilitate în fața camerelor de luat vederi.

“Cum să stai, domne, moartă atâta timp și să nu te caute nimeni? Chiar am ajuns să fim atât de răi ca oameni încât nu ne mai căutăm prietenii? Nimeni nu și-a dat seama că nu îi era bine? Nu-i nimic mai îngrozitor pe lume decât să mori singur, pe întuneric. Noi, artiștii, sufletele sensibile, cei obișnuiți cu lumina reflectoarelor, ajungem să ne simțim marginalizați atunci când nu mai suntem lăsați să ne facem meseria. Pe noi asta ne ține în viață, ne hrănește. Să ne iei acest miraj, este ca și cum ne-ai lua zilele. Cristina a avut o viață tare grea. Poate obosise, poate că nu își mai dorea să trăiască”, spune Costin în urmă cu două săptămâni pentru playtech.

Ultimul interviu al lui Costin Mărculescu
Ultimul interviu al lui Costin Mărculescu

„Când o rupea cu bătaia nu-i mai părea rău”

Costin Mărculescu spunea aceste cuvinte parcă anticipându-și propriul sfârșit. A amendat ipocrizia de Facebook cu vehemență:

“Toți îi deplâng acum moartea și spun că, vai, domne, cât au iubit-o. Dar unde au fost aceste persoane care plâng cu lacrimi de crocodil la televizor atunci când Cristina zăcea moartă în casă? De ce nimeni nu a căutat-o? Atunci nu o mai iubeau? Doar acum, când dau bine la cameră? Cel mai prefăcut dintre toți este Ștefan Bănică. Acum postează pe Facebook că o va păstra mereu într-un loc special în inima lui. Dar când o rupea cu bătaia nu îi mai părea rău de ea? Știu că mulți nu mă cred, dar ceea ce spun este adevărat. Femeia asta a încasat bătăi pe bandă rulantă de la Bănică. Ar putea măcar acum să îi ceară iertare și să își recunoască greșelile”, spunea Costin pentru playtech.

Din cauza pandemiei, Costin a avut și el de suferit. Visa să se ducă să cânte în America, dar restricțiile de circulație l-au țintuit în casă. Spera ca anul acesta să-i fi adus, totși, un crâmpei de bine.

“Pandemia asta mi-a dat toate planurile peste cap, dar eu sunt încrezător că voi avea un an bun, că o să răsară soarele și pe strada mea”

Urmăriți Impact.ro și pe