EXCLUSIV

Ultimele reacții ale confruntării dintre KRYPTON și fostul solist vocal, Aurel Dincă. Eugen Mihăescu: „Concertul de mâine, de la The Pub, este un rebranding” EXCLUSIV

Cristian Botez 10.03.2023, 16:13
Ultimele reacții ale confruntării dintre KRYPTON și fostul solist vocal, Aurel Dincă. Eugen Mihăescu: „Concertul de mâine, de la The Pub, este un rebranding” EXCLUSIV

Articolul publicat ieri de IMPACT.RO, despre scandalul dintre Aurel Dincă, fostul solist vocal al trupei KRYPTON, și Eugen Mihăescu fondatorul formației, în urmă cu 38 de ani, a provocat rumoare chiar înainte de concertul pe care KRYPTON, în componența Eugen Mihaescu, chitară, Humberto Miquilena, bass, Claudiu Macarie, baterie și Dragoș Moldovan, noul solist vocal, îl va susține, de la ora 20.00 la „The Pub”, Piața Universității.

Eugen Mihăescu: „Eu sunt producătorul artistic al acestui album”

În materialul jurnalistic publicat ieri, Aurel Dincă, vocea trupei până în august anul trecut, își exprima, în principal, supărarea că nu a fost invitat la concertul de mâine, pe care el îl considera o lansare a albumului în care ele era interpretul vocal.

În afară de aceasta, a mai menționat încă anumite aspecte, expresii ale unor neînțelegeri dintre el și membri trupei, care, în cele din urmă, au dus la eliminarea sa din formație.

Eugen Mihăescu, cum se știe, cel care a creat KRYPTON, chitarist, voce, compozitor și orchestrator, a adus precizări noi, în legătură cu cele afirmate anterior de Aurel Dincă, încercând, să încheie acest conflict cu eleganță.

Eugen Mihaescu
Eugen Mihaescu

În timpul comunicării dintre reporterul IMNPACT.RO și Eugen Mihăescu a ținut să comunice:

„1.Noțiunea de „coautor” a domnului Aurel Dinca, la realizarea albumului ” Vremuri Gri , nu există. Eu  sunt producătorul artistic al acestui album.

Aceasta însemnând compoziție, orchestratie, editare,  interpretare track-uri band(chitări, bas, drums, claviaturi,voci background). Cu excepția unei singure piese, „Pleacă nu mai sta ” , lucrare care îi aparține, doar ca partitură vocală și text, domnului Aurel Dincă, orchestrația fiind realizată și semnată de mine.

2. Referitor la remunerațiile respective, în urma colaborării domnului Aurel Dincă la acest album, el va beneficia de toate drepturile semnate, aspect despre care a fost informat încă de la bun început.

Remunerațiile financiare atribuite  conform contractului de repartiție drepturi de autor, vor fi trimise domnului Aurel Dincă, de organismele de drept (UCMR, CREDIDAM), în funcție de numărul de difuzări din playlistul posturilor de radio /tv”.

„Este normal să promovăm doar piesele noi în această componență”

După ce a ținut să aducă aceste lămuriri, Eugen Mihăescu a continuat:

„Avand în vedere că noi, trupa KRYPTON, avem un alt solist, Dragoș Moldovan,(câștigător la „Vocea României”), este normal să promovăm doar piesele noi în această componență, dar și cele de pe albumul „Vremuri Gri , al cărui compozitor sunt, ceea ce va reduce semnificativ, opțiunile și planurile  financiare, ale  domnului Aurel Dincă.

3. Referitor la concertul anunțat în data de  11 martie ,la The Pub/București, fac precizarea că acest eveniment este un rebranding KRYPTON, unde evident vom interpreta și câteva piese de pe albumul proaspăt apărut.

Nu vorbim, așadar, despre o lansare în adevăratul concept. Lansarea albumului ar fi trebuit sa fie susținută și onorată cu prezența și de cei care au susținut  acest album, firme, posturi de radio, sponsori, casa de producție. Deci, va fi doar un concert în care vom lansa și piese noi de pe acest album.

4. De ce nu a fost invitat domnul Aurel Dincă?

Dacă domnul Aurel Dincă, nu ar fi creat atâtea „ape tulburi” la adresa noastră, cu siguranță l-am fi invitat. Viața merge înainte pentru fiecare dintre noi!”, a conchis Eugen Mihăescu.

Totodată, și ceilalți membri ai trupei au ținut să-și spună punctul de vedere despre situația creată. Dar, mai întâi, o precizare  făcută de cel care a făcut grafica copertelor albumului. Asta, după ce, în articolul de ieri, Aurel Dincă afirmase că Eugen Mihăescu nu l-ar fi plătit pe acesta.

Andrei Porfireanu, grafician: „Tot ce am de spus este că am fost plătit conform acordului pe care l-am avut cu trupa, la acel moment. La rândul meu am respectat termenii și condițiile contractului și am fost plătit corespunzător, chiar de domnul Eugen Mihaescu”.

Citește și Ce s-a ales de ultimul câștigător de la Vocea României. Anunțul pe care l-a făcut Dragoș Moldovan!

KRYPTON actual pe scenă
KRYPTON actual pe scenă

Ce au spus și ceilalți membri KRYPTON

Humberto Miquilena,bass: „Ne -am dorit mai mult de la el(de la Aurel Dincă, n.r.). I-am dat sfaturi și curaj de fiecare dată la intrarea în scenă,  dar, parcă mereu, îl reținea ceva mai puternic decât vorbele noastre”.

Marius și Claudiu Macarie, tatăl și fiul său, care este bateristul trupei, în vârstă de numai 16 ani: „Aș vrea să corectez unele informații eronate.

Nu sunt antrenor de handbal și nici nu am fost chitarist în viața mea(este vorba, aici, de Marius Macarie, n.r.). In legătură cu subiectul articolului, nu pot să spun decât că e regretabil că am ajuns aici.

Cert e un singur lucru, Aurel Dincă știe foarte clar care a fost motivul despărțirii de KRYPTON, doar că nu dorește să-l facă public deoarece îl privește în mod direct”.

Dragoș Moldovan, voce: „As vrea să clarific faptul că Eugen, m-a sunat în data de 23 August 2022, când m-a întrebat dacă vreau sa fac parte din trupa Krypton, răspunsul meu, atunci, a fost “mă voi gandi”.

Următoarea discuție telefonică, a fost cred, o săptămână sau două mai târziu, când i-am și dat răspunsul pozitiv și am acceptat sa fac parte din trupa Krypton. Și încă ceva, prima repetiție cu băieții a avut loc în luna Octombrie 2022”.

Eugen Mihăescu a dorit, este evident, prin aceste precizări și lămuriri, să încheie definitiv conflictul. Lăsând totuși senzația, aceasta fiind impresia reporterului, că ar fi putut spune mai multe, considerând, însă, că o escaladare a confruntării nu ar fi adus nimic bun niciuneia dintre părți. Și, cum spunea chiar fondatorul și liderul KRYPTON, viața merge înainte pentru fiecare.

Trupa KRYPTON cu activitatea concertistică și discografică, iată, în plin nou avânt, și Aurel Dincă, după cum zicea chiar el ieri, cu noul său proiect muzical.

Citește și Scandalul A.S.I.A, varianta rock. Aurel Dincă, solistul vocal al Krypton, coautor al pieselor, nu a fost invitat de Eugen Mihăescu, liderul trupei, la lansarea albumului EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Cristian Botez
Este reporter special și corespondent Impact.ro, încă din iunie 2021. Pregătit pentru cele mai periculoase zone de război din lume, Cristian Botez s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin...