Ultimele informații despre scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Zilele ei au trecut” (Exclusiv)

Ana Anitoiu, Sorin Barbu 01.12.2022, 08:56
Ultimele informații despre scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Zilele ei au trecut” (Exclusiv)

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS), din Lausanne, Elveția, a dat detalii despre scandalul de dopaj al Simonei Halep, la mai bine de 20 de zile de când jucătoarea de tenis a fost depistată cu substanța dopantă Roxadustat.

Arbitrul, despre Simona Halep

Cristian Jura, arbitru cu experiență în privința evenimentelor legate de dopaj sportiv, a spus că au trecut cele 20 de zile pe care Simon Halep le avea la dispoziție pentru a contesta suspendarea sa prin intermediul agenției Sport Resolutions.

„Din informațiile mele, nu există niciun fel de indiciu pe această temă la TAS. De altfel, tribunalul a anunțat acum aproape o lună că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică” a spus arbitrul Cristian Jura, potrivit Playtech știri.

Acesta a explicat că perioada în care pot fi contestate acuzațiile oficiale este de 20 de zile pentru cele intermediate de agenția londoneză Sport Resolutions, respectiv 21 de zile pentru cele ce se opresc la TAS.

„Și într-un caz, și în celălalt, vorbim despre zile calendaristice. Nici vorbă că ar putea fi vorba despre zile lucrătoare. Lucrurile sunt foarte clare celui în cauză referitor la numărul de zile pe care le are la dispoziție pentru a-și demonstra nevinovăția”, a precizat Cristian Jura.

Mesajul transmis de Simona Halep pentru fani
Simona Halep

Arbitrul, despre strategia aleasă de Simona Halep în scandalul de dopaj

De asemenea, Cristian Jura a spus că cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă, poate că la sugestia celor apropiați sau sub influența echipei de avocați pe care și-a ales-o.

„Există și o asemenea procedură, prin care ceri forului respectiv ca situația să-ți fie analizată fără a da publicității niciun fel de amănunte. Dacă s-a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale.

Însă strategia în cauză, chiar și una netransparentă, nu înseamnă nimic. Orice sportiv e liber să-și aleagă propria cale de rezolvare a diferendelor de acest tip”, a mai spus Cristian Jura, precizând că strategia poate ține cont și de relația pe care sportivii o au cu sponsorii.

Arbitrul a amintit despre scandalul de dopaj în care a fost implicată rusoaica Maria Șarapova, acuzată în 2016 că a luat meldonium. Jucătoarea a obținut doar o reducere a pedepsei de la doi ani de suspendare din circuit la 15 luni, iar spre deosebire de Simona Halep, a ales să facă tot procesul cât mai transparent, comunicând aproape fiecare pas pe rețelele sociale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...