Ultimele informații despre deschiderea restaurantelor. Ce au discutat Iohannis și Orban

Andrei Cezar 23.06.2020, 16:16

Situația este tot mai icenertă în cazul relaxării măsurilor de la 1 iulie. Printre domeniile care ar putea să nu-și mai reia activitatea, de la începutul lunii viitoare, sunt restaurantele. Acestea ar putea rămâne închise în continuare din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19, raportat zilnic. Potrivit unor surse citate de Antena 3, decizia ar fi fost luată în cadrul unei întâlniri a președintelui Klaus Iohannis cu mai mulți membri ai guvernului, printre care și premierul Lodovic Orban.

Informații de ultimă oră despre deschiderea restaurantelor

Întâlnirea a avut loc marți la ora 13, la Palatul Cotroceni. Discuția a vizat, în principal, teme economice, iar printre cei prezenți s-au numărat premierul României, Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, potrivit Antena 3.

Președintele și reprezentanții Guvernului au luat în calcul o posibilă amânare a relaxării prevăzute pentru data de 1 iulie, în contextul în care numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 înregistrează creșteri semnificative de la o zi la alta.

Printre subiectele pe care le-au atins oficialii s-a numărat și redeschiderea restaurantelor. Presați de patronii HoReCa să permită cât mai repede reluarea activității acestor localuri, se pare că membrii Guvernului iau în calcul o amânare a acesei măsuri. În schimb, executivul a discutat de implementarea unui pachet de măsuri alternative, în cazul în care restaurantele rămân închise.

Ultimele informații despre deschiderea restaurantelor. Ce au discutat Iohannis și Orban
Ultimele informații despre deschiderea restaurantelor. Ce au discutat Iohannis și Orban

Fonduri europene pentru relansarea economiei României

Relansarea economică a României a fost tema principală de discuție pe marginea căreia au dezbătut președintele și membrii Guvernului. Mai exact, este vorba de absorbția unei sume de 500 de milioane de lei, din fonduri europene, bani care vor merge către mai multe domenii: infrastructuă, spitale, dar în special spre IMM-uri și întreprinderile mici și mijlocii.

Pachetul de relansare economică va fi prezentat, cel mai probabil, săptămâna viitoare de Ludovic Orban.

Potrivit ultimelor raportări oficiale, pe teritoriul României s-au înregistrat 24.505 cazuri confirmate de coronavirus, în timp ce bilanțul persoanelor decedate cu COVID-19 se ridică la 1.539.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe