Ultimele detalii despre redeschiderea şcolilor în România. Ministrul Sănătăţii: „Situaţia este îngrijorătoare”

Stan Filon 25.01.2021, 15:12
Ultimele detalii despre redeschiderea şcolilor în România. Ministrul Sănătăţii: „Situaţia este îngrijorătoare”

Autoritățile din Educație urmăresc cu mare atenție statisticile privind numărul de cazuri de coronavirus din România, mai ales pentru că pe data de 8 februarie elevii ar trebui să revină la școală! Între timp, a apărut un caz șocant la 28 din București, unde au fost depistați patru angajați care sufereau de noua tulpină de coronavirus.

Când se va lua o decizie finală privind redeschiderea școlilor din România

Despre când se va lua o decizie finală privind redeschiderea școlilor a vorbit ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, dar și premierul Florin Cîțu. Ambii au menționat faptul că se dorește redeschiderea școlilor pe data de 8 februarie.

Cazul de la școala 28 a pus în gardă autoritățile. ”Specialiştii din DSP, INSP şi Ministerul Sănătăţii au în atenţie această situaţie, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni şi Grupul tehnico-ştiinţific de pe lângă CNSU. S-a luat deja decizia închiderea şcolii. Partea de secvenţiere genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână. Până atunci, DSP are în atenţie cu prioritate această situaţie din Şcoala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Cand se va lua o decizie finala privind redeschiderea scolilor din Romania
Cand se va lua o decizie finala privind redeschiderea scolilor din Romania

Noul coronavirus a înspăimântat autoritățile din România

Sorin Câmpeanu a spus din nou că interesul major rămâne redeschiderea şcolilor, dar a recunoscut că o decizie finală va fi luată pe data de 2 februarie.

”Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează, cei îndreptăţiţi cu competenţă în domeniul sanitar fiind foarte atenţi la aceste evoluţii”, a spus Cîmpeanu.

Noua tulpină de coronavirus este mult mai contagioasă decât cea inițială, dar cercetătorii au ajuns la concluzia că este și cu 30% mai mortală! Nu mică le-a fost mirarea medicilor atunci când au realizat că nu mai puțin de 9 din 10 contacți persoanei depistate la școală cu noua tulpină sunt și ei contaminați, informează, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii. Pacientul testat iniţial lucrează într-o şcoală din Capitală, unde au mai fost depistate ate 3 persoane bolnave cu noua tulpină de coronavirus.

Pe 2 februarie se va lua decizia finală privind redeschiderea școlilor

Și premierul Florin Ciâu spune că o decizie finală legată de redeschiderea școlilor va fi luată pe data de 2 februarie. ”Noi am spus, şi preşedintele României a spus, că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică din România, dacă avem o înrăutăţirea situaţiei. Vom lua o decizie pe 2 februarie.

Personal, bineînţeles că vreau, ca toată lumea, să fie deschise şcolile, şi economia să fie deschisă, dar nu contează ce vreau eu, contează care este situaţia din punct de vedere al sănătăţii, pentru că nu putem să relaxăm prea mult condiţiile şi apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate”, a explicat Florin Cîţu, chestionat despre subiect luni la Parlament, înainte de a participa la şedinţa liderilor coaliţiei de guvernare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...